O-STA

SUPERNOVA Zagreb: Nakupovalno doživetje novih razsežnosti v srcu Hrvaške

V Buzinu, predelu Zagreba, se na 270.000 m2 gradi največji hrvaški nakupovalni in zabaviščni center s hotelom in poslovnimi prostori, ki bo ustvaril približno 5.000 novih delovnih mest.

Lokacija v Zagreb Buzinu ima optimalne infrastrukturne pogoje za 1,3 milijona prebivalcev širšega območja Zagreba. Središče SUPERNOVA Zagreb leži neposredno na južni obvoznici in na glavni prometni povezavi med mestnim središčem in letališčem, pri čemer je od središča mesta oddaljen le okoli 10 minut vožnje z avtomobilom. Zaradi tega je SUPERNOVA prvo nakupovalno središče na Hrvaškem z neposredno povezavo z avtocesto, kar obiskovalcem omogoča hiter in preprost dostop.

Dostopnost z javnim prevozom zagotavljajo avtobusne proge in načrtovana postaja mestnega tramvaja, ki bo neposredno povezana z mestom. Obiskovalcem tega edinstvenega nakupovalnega in zabaviščnega središča je na voljo 5.600 brezplačnih parkirnih mest v treh nadstropjih. "Ustvarjanje takšnega projekta SUPERNOVA v Zagrebu pomeni logično nadaljevanje filozofije družbe o prodoru v države jugovzhodne Evrope s kakovostnimi maloprodajnimi objekti," pravi Grgur Jolić, direktor SUPERNOVE Hrvaška.

SUPERNOVA Holding - Prihodnost nakupovanja


Avstrijska krovna družba SUPERNOVA Holding že več kot deset let v Avstriji, Sloveniji in Hrvaški ustvarja visoko razvite trgovske objekte. Njihova dejavnost sega od pridobivanja zemljišč in projektov do realizacije, dolgoročnega najema in upravljanja središča.

V Sloveniji in Hrvaški je SUPERNOVA sinonim za uspešne specializirane tržnice in nakupovalna središča, ki jih odlikujejo optimalne lokacije in uravnotežen izbor najemnikov s poudarkom na tekstilnih izdelkih. Projekti SUPERNOVA dobiček združujejo z dolgoročno zaščito okolja, saj so izdelani na podlagi strogih ekoloških smernic.

Celotni vložek v projekt SUPERNOVA Zagreb znaša približno 500 milijonov evrov, ustvaril pa naj bi okoli 5.000 novih delovnih mest na naslednjih področjih: maloprodaja, hotel, uprava, administracija in storitve.

SUPERNOVA Zagreb - Ekološka arhitektura

SUPERNOVA Zagreb je prvi projekt na Hrvaškem, ki ustreza visokim mednarodnim standardom ekološke arhitekture in gradnje (BREEAM). Mednarodno priznani arhitekt in avtor izvedbenega projekta Gerhard Wallner iz biroja Domenig Wallner Office je izrazil svoje zaupanje v celotni koncept: "Nam se zdi odgovorna in varčna raba energetskih virov samoumevna. Jasno načrtovani prehodi in izdatna osvetlitev na ploščadih ustvarijo živo in uravnoteženo nakupovalno vzdušje, hkrati pa najmodernejša tehnologija in ekološka gradnja zagotavljata varčevanje z vodo in energijo. Zmanjšanje izčrpavanja ogljikovega dioksida in s tem dolgoročno varovanje okolja se je širilo od tehnologij za ponovno pridobivanje toplote, prek ustvarjanja toplote in hladu s pomočjo podzemeljskih toplotnih črpalk, uporabe sončne energije, do ponovne uporabe deževnice."

SUPERNOVA Zagreb - Nakupovalno doživetje v srcu Hrvaške

SUPERNOVA Zagreb na površini 270.000 m2 ponuja nakupovalni center v več nadstropjih, ki vključuje kinematografski kompleks in 100 metrov visoko stolpnico s poslovnim hotelom in privlačnimi poslovnimi prostori. Sosednji maloprodajni park SUPERNOVA z dodatnimi 1.600 m2 brezplačnih parkirnih mest, privlačnih poslovnih prostorov, trgovine z opremo "naredi sam" ter dodatnih maloprodajnih in prehrambenih trgovin odlično dopolnjuje nakupovalni center, zato je celotni koncept projekta SUPERNOVA Zagreb edinstven v vsej jugovzhodni Evropi.

Roland Stieler, direktor, odgovoren za najem prostorov, je zadovoljen z velikim zanimanjem za središče SUPERNOVA Zagreb. "Zanimanje vodilnih domačih in mednarodnih trgovcev na drobno za tako velik in privlačen projekt je ogromno. Dejstvo, da imamo že zagotovljene najprivlačnejše najemnike za 70 % vseh prodajnih površin, je dokaz, da ima koncept SUPERNOVE Zagreb pred sabo zelo obetavno prihodnost! Ustvarjamo sodoben trgovski prostor, kjer se lahko kar najbolje predstavijo tako regionalni kot mednarodni trgovci na drobno in blagovne znamke. Privlačni poslovni prostori in poslovni hotel ponujajo dodatne optimalne pogoje za podjetja, ki se želijo približati svojim strankam. S to integracijo SUPERNOVA Zagreb postavlja nove standarde tako v Zagrebu kot v celotni jugovzhodni Evropi. Seveda jemljemo obstoječo konkurenco v Zagrebu zelo resno, vendar smo dobro pripravljeni in pričakujemo, da bo celotni koncept SUPERNOVE Zagreb prepričal naše obiskovalce. Stranke so prve, ki bodo pridobile zavoljo te konkurence!"

Več informacij in slike za prenos: www.supernova.hr

Podatki & dejstva

Naslov: 10010 Zagreb, Buzinski krci 1

Odprtje: več stopenj gradnje do 2011

Prostorska razdelitev: Nakupovalni center/kino: 120.000 m²

Pisarne/hotelski stolp: 30.000 m²

Maloprodajni park: 31.000 m²

Trgovina z opremo "naredi sam": 13.000 m²

Poslovni prostori v parku: 12.000 m²

Skupaj: 206.000 m²

Trgovine: Nakupovalni center: 160

Maloprodajni park: 25

Skupaj: 185

Parkirni prostori: Nakupovalni center: 4.000

Maloprodajni park: 1.600

Skupaj: 5.600

Kontakt:

SUPERNOVA Zagreb Nadzor projekta SUPERNOVA

Afirmacija Nekretnine d.o.o. m2 Gruppe

Škorpikova 24 /4 Am Eisernen Tor 1

10090 Zagreb 8010 Graz

Croatia Austria

Tel. +385 1 6290 940 Tel. +43 316 680 180 - 0

Faks +385 1 6290 950 Faks +43 316 680 180 - 10

www.supernova.hr www.m2.co.at

office@supernova.hr office@m2.co.at

Dodatna vprašanja:

Nina Benkotic, Christian Schantl

echokom

Schottenfeldgasse 24, 1070 Dunaj, Avstrija

Tel.: +43-1-524 70 86

kristina.benkotic@echo.at, christian.schantl@echo.at