O-STA

Podjetje T-Mobile demonstrira vodilno vlogo in rast na področju mobilnega prenosa podatkov z objavami na kongresu Mobile World Congress

Barcelona, 17. februar, 2009

Podjetje T-Mobile demonstrira vodilno vlogo in rast na področju mobilnega prenosa podatkov z objavami na kongresu Mobile World Congress

- Nove ekskluzivne naprave, vključno z T-Mobile MDA Compact V z najnovejšim zaslonom na dotik ter podporo za web'n'walk, širijo ponudbo mobilnih internetnih naprav podjetja T-Mobile

- Najnovejša različica platforme gradnikov web'n'walk omogoča hiter in enostaven dostop do internetnih storitev z domačega zaslona in prinaša izkušnjo z iPhone in Androidom na dodatne naprave

- T-Mobile in Nokia sodelujeta s ciljem, da odpreta nov, integriran trg za mobilne vsebine in internetne storitve

- Nov, ekskluzivni mini-notesnik, HP Compaq Mini 700, bo ponudil dodaten slog v okviru mobilne širokopasovne ponudbe podjetja T-Mobile

- Nadaljuje se preizkusno delovanje mobilnega omrežja naslednje generacije, ki demonstrira inovacijo in vodilnost podjetja T-Mobile pri oblikovanju prihodnjih mobilnih storitev

___________________________________________________________

T-Mobile danes utrjuje svojo vlogo vodilnega inovatorja na trgu mobilnih podatkov z objavami, ki potrjujejo zavezanost podjetja, da svojim strankam po svetu zagotavlja najboljše storitve, naprave in omrežje.

"2008 je bilo zelo uspešno leto za T-Mobile. Do konca leta se je naš prenos podatkov potrojil, medtem ko se je naša naročniška baza za storitev web'n'walk povečala za 53-odstotkov, na 5,9 milijona. Prvi podatki kažejo, da bi tudi v letu 2009 lahko zabeležili podoben uspeh, naše ekipe za izdelke in omrežje ter naši partnerji imajo v pripravi zelo pomembne inovacije," je izjavil Hamid Akhavan, predsednik uprave T-Mobile International. "Preizkušanje tehnologije mobilnega omrežja naslednje generacije, ki trenutno poteka in trženje najboljših naprav z najbolj inovativnimi storitvami, kot je nova platforma gradnikov web'n'walk bodo podjetju T-Mobile omogočile, da ostane vodilni ponudnik na področju mobilnega interneta."

Storitve

Danes je predstavljena zadnja različica web'n'walk, priljubljene platforme za mobilno internetno storitev podjetja T-Mobile, ki bo na voljo v prvem četrtletju 2009. Potrošnikom bo omogočila enostavno dostopanje do njihovih priljubljenih spletnih storitev s pomočjo 'gradnikov'; majhnih dostopnih spletnih aplikacij, kot je Facebook in ki se nahajajo na domačem zaslonu naprave. Z novo platformo web'n'walk so gradniki mnogih svetovno najboljših blagovnih znamk, ki so bili razviti na odprtih standardih dostopni T-Mobile uporabnikom na številnih dodatnih napravah.

Trg

T-Mobile in Nokia objavljata sodelovanje, s katerim nameravata odpreti integriran trg za mobilne vsebine in internetne storitve. Z uporabo T-Mobile platforme gradnikov web'n'walk bodo stranke lahko dostopale do T-Mobile galerije gradnikov in trgovine Ovi Store podjetja Nokia neposredno preko zaslona njihovega prenosnega telefona tudi po obdobju nedejavnosti. Integriran trg bo odprt v drugi polovici leta 2009 na telefonih, ki temeljijo na platformi Nokia Series 40 za množični trg.

Naprave

T-Mobile je v zadnjih 12 mesecih dosegel velik uspeh pri uvedbi iPhone 3G podjetja Apple in T-Mobile G1 s podjetjem Google na več trgov. T-Mobile gradi na teh uspehih s trženjem T-Mobile MDA Compact V in T-Mobile MDA Vario V, ki bosta oba postala na voljo do junija 2009. Ti napravi bosta svoji bazi strank prinesli najnovejše zmogljivosti zaslonov na dotik in nove web'n'walk storitve.

T-Mobile najavlja tudi ekskluzivni LG GT 500, tanki mobilni telefon z zaslonom na dotik, ki je primeren za mobilno internetno dobo, z visoko hitrostno povezljivostjo, kamero s petimi megapiksli in zmogljivostjo geo označevanja, podporo za elektronsko pošto in 3-inčnim zaslonom. T-Mobile in Samsung bosta tudi v letu 2009 nadaljevala strateško partnerstvo. Prva izmed teh naprav bo Samsungov full-touch S8300, ki jima bosta sledili strateški napravi za množični trg, S7350 in S6700. Nadaljnje iniciative tega partnerstva bodo objavljene v kasnejši fazi.

T-Mobile je danes predstavil tudi T-Mobile Vairy Touch, ki omogoča, da je tehnologija zaslona na dotik bolj dostopna uporabnikom. Nova Nokia 1662 prinaša ekskluzivno oblikovanje v predplačniško ponudbo podjetja T-Mobile.

V letu 2009 bo T-Mobile nadaljeval z uvajanjem naprav, ki temeljijo na sistemu Android. Med drugimi bo eden naših razvojnih partnerjev podjetje Huawei.

Mini notesniki

T-Mobile je pomagal pri razvoju in spodbujanju trga mini notesnikov v Evropi. T-Mobile ponudba1 mini notesnikov po €1 je zelo priljubljena na vseh trgih, na katerih je aktivna. Danes T-Mobile najavlja nov ekskluzivni produkt: HP Compaq Mini 700, ki bo na voljo v prvi polovici leta 2009. Naprava združuje slog in eleganco z uspešnostjo in bo zelo zaželjen dodatek ponudbi T-Mobile na področju mobilnega interneta.

Omrežna tehnologija

T-Mobile vabi obiskovalce na svojo stojnico na kongresu Mobile World Congress, da doživijo demonstracijo tehnologije Long Term Evolution (LTE). T-Mobile nadaljuje z investiranjem v mobilno omrežje naslednje generacije. Preko povezave med Nemčijo in Barcelono bodo obiskovalci lahko opazovali uporabo LTE v mobilnem okolju, ki bo demonstrirala video klic visoke ločljivosti, spletno igranje in snemanje podatkov s svetlobno hitrostjo ob premikanju.

1€1 za izbrane mini notesnike ob nakupu s T-Mobile naročniško pogodbo

Deutsche Telekom AG

Poslovno komuniciranje

T-Mobile

Tel.: +49 (0) 228 / 9 36-3 17 17

Fax: +49 (0) 228 / 9 36-3 17 19

E-Mail: presse.t-mobile@telekom.de

Internet: www.telekom.com/presse

T-Mobile International - prihodnost mobilnih komunikacij

T-Mobile International je vodilno globalno podjetje na področju mobilnih komunikacij, ki ponuja brezžične glasovne in podatkovne storitve ter storitve sporočanja, s katerimi je po podatkih na dan 31. december 2008 bilo moč doseči 128 milijonov uporabnikov, na lokacijah, kjer živijo, delajo in se igrajo. T-Mobile International deluje v 12 državah po svetu.

Podjetje svojim uporabnikom zagotavlja najnovejše tehnologije in inovativne multimedijske storitve in je globalni pionir na področju mobilnega interneta. T-Mobile je ustanovitveni član FreeMove, enega izmed svetovno vodilnih poslovnih združenj, ki zagotavlja enostavne, stroškovno učinkovite storitve gostovanja v tujih omrežjih za 230 milijonov uporabnikov po svetu.

T-Mobile International je podružnica v 100-odstotni lasti podjetja Deutsche Telekom AG, enega izmed najpomembnejših integriranih telekomunikacijskih podjetij na svetu. S tremi blagovnimi znamkami produktov,T-Home, T-Mobile in T-Systems, podjetje svojim uporabnikom po svetu ponuja sodobne telekomunikacijske produkte in storitve na področjih fiksne telefonije, širokopasovnega interneta, mobilnih komunikacij in ICT rešitev.

Za več informacij o T-Mobile International, prosim obiščite spletno stran www.telekom.com