O-STA

Pomagaj bolnim domačim otrokom in se nam tudi Vi pridružite na Dobrodelnem božičnem kosilu z znanimi Slovenkami in Slovenci

Fundacija za pomoč otrokom zbira sredstva za pomoč bolnim otrokom v stiski ter otrokom v stiski. Toliko kot imamo različnih primerov je tudi različnih potreb! Mi prisluhnemo potrebam in ne trošimo sredstev za pomoč, ki ne bo prinesla ustreznih rezultatov.

Namen decembrskega projekta ¨Dobrodelno Božično kosilo¨, kateri se je pričel včeraj in bo potekal do 16.12.2008 je zbrati čim več sredstev, ki bodo omogočala pomagati našim bolnim otrokom v stiski. Vsak izmed otrok ima individualne potrebe a so starši zaradi različnih razlogov, ki so razumljivi in se nanje ne da vplivati enostavno onemogočeni, da bi jih razrešili brez pomoči.

Težko nam je, kadar staršem lahko ponudimo le toplo besedo in razumevanje s kako usmeritvijo in nasveti, kajti tedaj lahko le nemočno opazujejo velike očke, ki njih in nas gledajo kot rešitelja.
Radi bi bili v učinkovito in kakovostno pomoč in bi tudi tistim otrokom, ki prihajajo iz revnejših ali nepriviligiranih družin ponudili enake možnosti.

V okviru naše Ustanove Fundacije za pomoč otrokom, ki pomaga našim otrokom osem let, bomo v letošnjem prazničnem decembru izpeljali projekt ¨Dobrodelno božično kosilo¨, s ciljem, da zberemo čim več sredstev za domače otroke, saj le ti potrebujejo pomoč preko celega leta in ne le v prazničnih dneh. Sredstva nameravamo uporabiti tako za darila, kot tudi za ostalo, glede na individualne potrebe posameznega otroka. Vsekakor je pomembno to, da otrok res dobi tisto, kar nujno potrebuje. Predvsem želimo staršem omogočiti nakup daril glede na želje otroka, saj ga oni najbolj poznajo - seveda pod nevsiljivim nadzorom.

Projekt ¨Dobrodelno božično kosilo¨ se bo zaključil v četrtek, 18.12.2008, v restavraciji Atrium Hotela Mons pod pokroviteljstvom hotela. Na njem bodo prisotni medijsko prepoznavni in uspešni Slovenci različnih poklicev in področij. Možnost udeležbe na tem kosilu pa bo imeli vsak, ki bo s svojim prispevkom oz. donacijo v teh 16 dneh decembra podprli projekt in tako pomagal domačim bolnim otrokom. Med vsemi, ki bodo do 16.12.2008 pomagali domačim bolnim otrokom v stiski preko naše Ustanove Fundacije za pomoč otrokom, bomo naključno izbrali nekaj posameznikov, ki bodo dobili edinstveno priložnost, da se udeležijo Dobrodelnega božičnega kosila v Hotelu Mons z znanimi Slovenkami in Slovenci. Domačim bolnim otrokom lahko pomagate tako;

- da pošljete SMS s ključno besedo POMOC na 1919 in prispevate 1 EUR za pomoč domačim bolnim otrokom v stiski,

- da pokličete na stacionarno št. 090 93 30 90 prispevate 1.252 EUR za pomoč domačim bolnim otrokom v stiski,

- da prispevajte svojo poljubno donacijo za pomoč domačim bolnim otrokom v stiski preko Kreditne kartice ali Monete na spletni strani Fundacije (www.zaotroke.org),

- Prispevajte svojo poljubno donacijo za pomoč domačim bolnim otrokom v stiski na TRR Fundacije št. 0209 2009 0588 516

Po zaključku akcije, 16.12.2008 bomo izbrali 20 naključnih donatorjev in jih povabili na kosilo z znanimi Slovenkami in Slovenci. Našemu povabilu so se z veseljem odzvali:

ga. Katarina Kresal, ga. Nina Osenar, ga. Ivana Šundov, g. Jernej Kuntner, ga. Darja Zgonc, g. Zmago Jelinčič, g. Martin Strel, ga. Špela Močnik, g. Sašo Hribar, ga. Barbara Žgajner Tavš, g. Miro Cerar, ga. Katja Jevšek, g. Aleksander Čeferin, g. Werner, g. Jure Robič, ga. Helena Blagne, ga. Urška Drofenik, g. Janez Pergar, g. Sašo Hribar, g. Boštjan Romih, g. Borut Miklavčič, g. Bojan Emeršič.

V tem prazničnem in čarobnem obdobju si želimo za najbližje, da so srečni in zdravi. Vendar vedno ni tako. Zato Vas še enkrat vabimo, da v letošnjem decembru pomagajte skupaj z nami našim bolnim in nemočnim otrokom. Kot darilo jim bomo skupaj omogočili oporo pri bolezni glede na individualne potrebe, takšno, ki bo pričarala nasmeh na obraze njim in njihovim staršem, katere bo osrečil pogled na bolj zdravega, preskrbljenega in srečnega otroka.

Pomagati domačim otrokom je za nas največja obveza, čast, privilegij in tudi eno izmed najbolj plemenitih dejanj.

Več o projektu in o tem, kako lahko pomagate tudi Vi, pa si lahko preberete na www.pomagamdoma.si .

Kontakt:

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom