O-STA

Kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali na spletu v prvi polovici letošnjega leta

Urša in Aleš Čepin skupaj na vrhu!

Najbolj obiskana slovenska spletna stran Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali na spletu v prvi polovici letošnjega leta.

Slovence najbolj zanimata usoda in prihodnost, saj se je na vrh lestvice TOP 10 iskanj uvrstila beseda horoskop. Zanimalo nas je tudi vreme, med top iskanja pa so se uvrstila še iskanja gmail, facebook, google, netlog, 24 ur, avto.net, sex in igre.

Prvo mesto na lestvici najbolj iskanih Slovenk je osvojila Urška Čepin, sledita ji Ines Juranovič in Saša Lendero. Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih moških so pripadla poslovnežu Alešu Čepinu, sledita mu "latino lover" Jan Plestenjak in štajerski slavček Damjan Murko.

Na lestvici slovenskih glasbenih izvajalcev je prvo mesto zasedla "levinja" Saša Lendero, sledita ji rajski Jan Plestenjak in misica Rebeka Dremelj. Na vrhu lestvice najbolj iskanih slovenskih športnikov še vedno kraljujeta Tina Maze in ekstremni kolesar Jure Robič, za slednjim pa se je uvrstila Petra Majdič.

Vrh najbolj iskanih politikov vztrajno brani predsednica LDS Katarina Kresal, sledi jih premier Borut Pahor, na tretje mesto pa se je uvrstil minister Patrick Vlačič. Najbolj iskana med tujimi glasbenimi zvezdami je bila Severina, sledi ji Lady GaGa, najstniki pa še vedno vzdihujejo za Dulce Mario iz skupine Rebelde.

Maja 2009 je Najdi.si uporabnikom ponudili tudi brezplačne spletne slovarje. Preverili smo, katere besede so uporabniki najpogosteje prevajali. To so besede avto, sreča, car, hiša, happiness, ljubezen, jaz, love, vreme in happy.

Podrobnejše Najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Dodatne informacije:

Mihaela Hočevar (mihaela.hocevar@najdi.si),

Služba za odnose z javnostmi, Najdi.si, d. o. o.,

tel. 01/500 85 80