O-STA

Kriza po krizi ali kateri izzivi čakajo kadrovsko funkcijo v 2010?

Kriza je močno vplivala na kadrovsko funkcijo v podjetjih. Če smo se prej ukvarjali predvsem z upravljanjem kadrov, plačami in zaposlovanjem, smo se med krizo ukvarjali z neljubimi ukrepi odpuščanja, zniževanja plač in preoblikovanjem delovnih nalog. Kaj pa prihodnost? Po vsej verjetnosti se bomo morali ob koncu krize ukvarjali s saniranjem škode, ki jo je utrpela naša blagovna znamka delodajalca.

Kaj lahko naredite danes za manjšo škodo

Komunicirajte s trgom dela. Vaše podjetje je bilo prizadeto zaradi krize, vendar imate tudi določene dobre novice. Sporočite jih trgu dela. Ljudje trenutno iščejo stabilnost - prepričajte jih, da vaše podjetje kljub krizi normalno posluje.

Bodite prisotni - največja napaka, ki jo podjetja naredijo v obdobjih, ko ne iščejo kadrov je, da izginejo. Preprosto nikjer niso vidna in kandidati na trgu dela jih ne opazijo. Sedaj, ko je večina informacij o vaših konkurenčnih podjetjih negativna, je odlična priložnost za vas, da trgu dela sporočite nekaj pozitivnih informacij. V preteklosti so podjetja s trgom dela komunicirala le, ko so imela razpis za novo delovno mesto. Sedaj uspešna podjetja s trgom delom komunicirajo stalno, usmerjeno in prek več kanalov.

Delajte za prihodnost - v zadnjem desetletju še ni bilo tako dobrega trenutka za zbiranje dobrih kandidatov, kot bo naslednjih 6-12 mesecev. Za podjetja, ki bodo ravnala pametno seveda. Kriza bi nekoč preveč samovšečne in zahtevne top kadre naredila dosti bolj ponižne in odprte za izbrane ponudbe. Ali bo med njimi tudi vaša ponudba, je odvisno od tega, kako uspešno boste komunicirali s trgom dela do konca tega leta.

Kot pravijo Kitajci, v krizi se vedno skriva priložnost. Če želi vaše podjetje iz sedanje krize priti tudi kot 'kadrovski' zmagovalec, začnite s pravimi koraki danes. Pri tem vam bomo z veseljem pomagali.

Ekipa MojeDelo.com

Kontakt:

Martin Pelicon
Tržno komuniciranje / Marketing communication

t: +386 1 513 57 00 / gsm: +386 40 45 62 62
e: martin.pelicon@mojedelo.com