O-STA

Kako priti direktno na intervju, brez nadležnega pisanja prošenj? Enostavno, obiščite zaposlitveni sejem!

Zaposlitveni sejmi so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu - namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času. Zaposlitveni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se vsako leto izvaja vedno več kariernih in zaposlitvenih sejmov, manjših in večjih.

Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj. Poleg tega tudi številni posamezniki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami niso zadovoljni s svojim trenutnim delovnim položajem in delovnim mestom. Zaposlitveni sejmi so tako zanje izredna priložnost, da zasledujejo boljše delo, boljše delodajalce in boljšo plačo ter premaknejo svojo kariero iz mrtve točke. Deficitarni kadri in uveljavljeni profesionalci pa lahko na zaposlitvenem sejmu pridobijo možnosti za precej boljšo, če že ne sanjsko zaposlitev, saj se bodo delodajalci dobesedno "pulili" zanje in njihovo naklonjenost. Tako boste lahko na zaposlitveni sejmu spoznali kopico kadrovikov različnih uveljavljenih podjetij, ki vam bodo ponujali več sto prostih delovnih mest in opravljali razgovore za njihovo zasedbo že na sejmu samem. Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih je na razpolago na sejmu, jih morda ne bi mogli zbrati v celem letu.

Največji zaposlitveni sejem pri nas tudi letos organizira portal MojeDelo.com. Karierni sejem KARIERA 09 bo potekal v sredo 25. in četrtek 26. novembra v prostorih Gospodarskega razstavišča Ljubljana. Poleg delodajalcev se bodo na sejmu predstavili tudi izobraževalci iz tujine, ki bodo predstavili možnosti nadaljnjega izobraževanja. Vrhunec sejma pa predstavljajo predavanja 'Veličastne kariere', kjer bodo svojo uspešno kariero predstavili uspešni slovenski posamezniki. Vse ostale informacije najdete na spletni strani www.kariernisejem.com.