O-STA

Byron Wien se bo pridružil družbi Blackstone kot podpredsednik Blackstoneove svetovalne službe

NEW YORK -(BUSINESS WIRE) - Skupina Blackstone Group L.P. (NYSE: BX) je danes sporočila, da se bo Byron Wien pridružil podjetju kot podpredsednik njihove svetovalne službe (Blackstone Advisory Services). Wien je bil pred tem glavni strateg za investicije pri družbi Pequot Capital, pred tem pa 21 let glavni (in kasneje višji) strateg za investicije pri Morgan Stanley. Kot višji svetovalec za podjetje in za njegove stranke bo analiziral gospodarske, družbene in politične trende ter ugotavljal gibanja finančnih trgov, s čimer bo pomagal pri odločitvah o investicijah in strategijah investiranja.

Predsednik in direktor družbe Blackstone Stephen A. Schwarzman je Wienovo imenovanje komentiral: "Byron v podjetje prinaša neizmerne izkušnje in modrost, ki si jih je pridobil v mnogih letih poglobljenega dela na področju finančnih trgov. V času, ko se Blackstone pripravlja na največje investicije kapitala v svoji zgodovini in medtem ko se naše stranke soočajo z ekonomsko krizo in negotovostjo brez primere, bo Byron igral ključno in neprecenljivo vlogo pri usmerjanju in vodenju."

Wien pa je dejal: "Blackstone je največji svetovni neodvisni alternativni upravljalec premoženja in svetovalna družba, čigar posli in stranke so prisotni na skoraj vseh večjih trgih in v državah. Veselim se, da bom delal za to podjetje in njegovim strankam pomagal unovčiti priložnosti za investiranje in rast, ki jih bodo ustvarile trenutne gospodarske motnje."

Wien je diplomiral z odliko na Harvard Collegeu in naredil magisterij M.B.A. z odliko na Harvard Business School. Je nadzorni direktor Sorosevega sklada Quantum Funds in član investicijskih odborov Lincolnovega centra, sklada Pritzker Foundation and sklada John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. Je tudi upravitelj kulturne ustanove New York Historical Society in član upravnih odborov institucij Manhattan Institute in Phoenix House Foundation.

O podjetju Blackstone

Blackstone je eno vodilnih investicijskih in svetovalnih podjetij v svetu. Podjetje skuša ustvariti pozitivne ekonomske učinke in dolgoročno vrednost za svoje investitorje, za družbe, v katere vlaga in katerim svetuje ter za svetovno ekonomijo. To jim uspeva z zavzetostjo njihovih izrednih ljudi in s prožnim kapitalom. Področja njihovega alternativnega upravljanja premoženja vključujejo upravljanje zasebnih delniških skladov, nepremičninskih skladov, "hedge" skladov, "hedge" skladov, ki investirajo na kreditnih trgih, instrumentov zavarovanja dolga s premoženjem (collateralized loan obligation vehicles (CLOs)) in zaprtih vzajemnih skladov.

Skupina Blackstone nudi tudi različne storitve finančnega svetovanja, kot je svetovanje o združitvah in pripojitvah, sanaciji in reorganizaciji ter storitve posredovanja pri iskanju vlagateljev za zagotovitev sredstev za projekte.

Več informacij dobite na naslovu www.blackstone.com.

Kontakti:

The Blackstone Group

stiki z javnostmi

New York

+ 1 212-583-5263

Vir: The Blackstone Group

Distribuira Business Wire

Sporočilo za javnost si lahko ogledate na:

http://www.businesswire.com/news/home/20090812005744/en