O-STA

Kratki film Person No. 72 študentke 1. letnika Akademije A.V.A. Nikoline Mudronje uvrščen v tekmovalni program festivala kratkega filma UNICA

Film Person No. 72 na festivalu UNICA: Kratki film Person No. 72 študentke 1. letnika Akademije A.V.A. Nikoline Mudronje uvrščen v tekmovalni program festivala kratkega filma UNICA, ki bo letos od 4. do 13. septembra v Gdansku na Poljskem - Festival poteka pod okriljem organizacije UNICA, najstarejše organizacije neodvisnega filma na svetu - Glavno vlogo igra Sebastjan Cavazza, ki je nekakšen "urejevalec žensk" (podnaslov)

(Ljubljana, Gdansk, 27. avgust 2008) Kratki film Person No. 72 študentke 1. letnika Akademije A.V.A. Nikoline Mudronje (režija in scenarij) je uvrščen v tekmovalni program festivala kratkega filma UNICA (World Union of Independent Cinema), ki bo letos, že 71. po vrsti, od 4. do 13. septembra v Gdansku na Poljskem. Glavno vlogo igra Sebastjan Cavazza, ki je nekakšen "urejevalec žensk".

Film, ki je v okviru študija na Akademiji A.V.A. (kot projekt za modul film) nastal v produkciji Akademije A.V.A., govori o moškem (Sebastian Cavazza), ki je "urejevalec žensk" - poskrbi tako za njihov fizični izgled, kot za psihično počutje. Je nekakšen moški na poziv, ki obiskuje zanemarjene ženske (Nada Mihajlovič, Petra Švajger in Petra Jurjec). Najprej jim pospravi stanovanje, nato pa očedi še njih. Zjutraj se zbudi v njihovi postelji, kjer je najprej deležen velike pozornosti zdaj urejenih žensk, nato pa jih zelo hitro zapusti. Pri roki ima majhno črno knjižico, v katero si ves čas nekaj zapisuje, ženske pa označuje kot oštevilčene osebke.

Festival UNICA se odvija vsako leto v drugi državi (lani je bil v Tuniziji), gre pa za najstarejšo neodvisno filmsko organizacijo na svetu (World Union of Independent Cinema). Letos bo na festivalu sodelovalo 137 kratkih filmov iz več kot 30 držav. Film Person No. 72 bo na sporedu četrtek, 8. septembra, predvajan pa bo v dvorani Baltska filharmonije v Gdansku.

Pepi Sekulich, dekan Akademije za vizualne umetnosti in mentor: "Zelo veseli smo, da se je film naše študentke Nikoline Mudronja uvrstil v program tako starega in prestižnega neodvisnega festivala, kot je festival UNICA, čeprav naša akademija deluje šele leto dni. To je samo dokaz, da smo na pravi poti in da delamo dobro, hkrati pa velika obveza in tudi spodbuda za naprej."

Jože Biščak, Agencija Giedon

Za podrobnejše informacije ++ 386 31 702 248.