O-STA

Nova ponudba Mobitelove glasovne info postaje

Mobitelova glasovna info postaja bo z jutrišnjim dnem, ko se tudi uradno začne smučarska sezona, klicateljem poleg informacij o aktualnem dogajanju, športu, vremenskih razmerah, horoskopu in kinosporedu, ponujala tudi podatke o razmerah na slovenskih smučiščih. Snežni telefon je za naročnike Mobitel GSM in Mobiuporabnike dosegljiv prek splošne številke 18 25 00, podatke o višini snega na posameznih slovenskih smučarskih centrih pa je mogoče izvedeti tudi s klicem na direktno številko.

Od poletja naprej, ko je družba Mobitel okrepila ponudbo vsebin (poleg 24ur novice še novice Radia Slovenije, šport, prometne informacije, vreme, kinospored in horoskop), je obiskanost Mobitelove glasovne info postaje močno narasla. Vsi uporabniki Mobitel GSM lahko do informacij dostopajo na dva načina. Prek splošnega odzivnika 18 20 00 se ob pomoči glasovnega vodnika sprehodijo po naboru vseh informacij in izberejo želeno. Ker ima vsaka informacija tudi svojo številko, pa je dostop možen tudi neposredno, brez pomoči glasovnega vodnika.

Način dostopanja ne vpliva na ceno, saj se vsem uporabnikom Mobitel GSM, ki kličejo iz domačega omrežja, zaračunava zahteva in ne dolžina informacije: naročniki Mobitel GSM tako za informacijo odštejejo 100 SIT, Mobiuporabniki pa 120 SIT. Iz tujine je na Mobitelovo glasovno info postajo dostop možen iz omrežji vseh GSM operaterjev, ki Mobitelovi centrali posredujejo številko klicočega. Pri dostopanju na Mobitelovo glasovno info postajo iz tujine se poleg zahteve zaračunava tudi čas trajanja klica po ceniku operaterja gostitelja.

Snežne razmere na slovenskih smučiščih
S prvim snegom je ponudba vsebin na Mobitelovi glasovni info postaji bogatejša za podatke o snežnih razmerah v slovenskih smučarskih središčih. Dostop do njih je možen s klicem na splošni odzivnik 18 20 00 ali snežni telefon 18 25 00 - v obeh primerih se ob pomoči glasovnega vodnika sprehodi po vseh naših smučarskih centrih. Posamezne centre se lahko kliče tudi na direktno številko (seznam bo v kratkem na voljo v brezplačni žepni brošuri v vseh MC-jih in na www.mobitel.si).
Če se uporabniku ob klicu na direktno številko smučišča oglasi odzivnik: ''Trenutno ni na voljo sveže informacije'', se taka informacija ne zaračuna in je brezplačna. Informacije niso na voljo med 00.00 in približno do 7.00 ure zjutraj, odvisno kako hitro posamezno smučišče posreduje svežo informacijo.