O-STA

Sintalovi varnostniki preprečili krajo bakra

Sintalovi varnostniki so skupaj s policisti včeraj v zgodnjih jutranjih urah na varovanem območju družbe Kolektor Group iz Idrije preprečili krajo bakra.

(Idrija, 27. september 2009) - Sintalovi varnostniki so v noči iz petka, 25. septembra, na soboto, 26. septembra, skupaj s policisti na varovanem območju idrijske družbe Kolektor Group preprečili krajo bakra.

Petkova noč se je že skoraj prevesila na soboto, ko je ob 23:45 uri Sintalov varnostnik v varovanem območju družbe Kolektor Group prek video nadzora opazil nenavadno dogajanje okoli kontejnerjev z odpadnim bakrom. Trije tatovi so bili ocitno na nočnem delu, zato je varnostnik poklical še svojega kolega iz intervencije in idrijske policiste.

Skupaj so hitro pripravili načrt, kako bi zajeli "marljivo" skupinico zlikovcev. Sintalov varnostnik je zadevo še naprej spremljal prek video nadzora, varnostnik intervent pa se je zapeljal do tatičev. Ko so ga slednji opazili, so se pognali v beg proti izhodu, vendar so padli v past - naravnost v naročje policijske patrulje, ki jih je že čakala. Policisti so tatove odpeljali na policijsko postajo in napisali prijavo, varnostnika pa sta poskrbela za zavarovanje kraja dogodka, kjer so tatovi pustili ročno žago in posode za baker.

Kontakt:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si