O-STA

Intervent "zašil" vlomilca, ki je "zašel" čez dve ograji

Pozdravljeni,

sporočamo vam, da je včeraj intervent podjetja za varovanje Sintal zasačil in zadržal vlomilca. Intervent se je odzval na alarm iz diskontne prodajalne Pivovarne Union v Novem mestu in na ograjenem dvorišču opazil 24-letnega moškega. Sostorilka ga je čakala v bližnjem avtomobilu, moški pa je osumljen še najmanj treh drugih vlomov, ki so se zgodili tekom tedna.

Več spodaj, prilagam pa vam tudi simbolični fotografiji. Želim vam lep in uspešen preostanek nedelje,

Jana Zakrajšek,
Koncern Sintal

Intervent "zašil" vlomilca, ki je "zašel" čez dve ograji

Intervent podjetja za varovanje Sintal na ograjenem dvorišču diskonta Pivovarne Union v Novem mestu zalotil vlomilca - Sostorilka čakala v bližnjem avtomobilu - 24-letnika sumijo več vlomov tekom tedna, med drugim naj bi odtujil 14 žlebov in šest umetniških slik

(Novo mesto, 26. 8. 2012) Včeraj ob 15:52 so v varnostno-nadzornem centru podjetja za varovanje Sintal zaznali sprožen alarm v varovanem objektu pivovarne Union v Ločni pri Novem mestu. Operater je na kraj dogodka poslal interventa, ki je tja prispel čez dve minuti. Na dvorišču je zalotil neznanega moškega, ugotovil, da je vlomilec, in ga zadržal do prihoda policije. Moški je osumljen več vlomov v različne objekte tekom tedna.

Dvorišče je sicer ograjeno, vrata pa so bila zaklenjena. Intervent koncerna Sintal je opazil moškega, ki se je ob njegovem prihodu neuspešno poskusil skriti med kupi embalaže. Intervent ga je pozval, naj se uleže na trebuh, kar je upošteval in dejal, da je peš, da ne pozna krajev in je ponesreči zašel na dvorišče, vendar intervent ni mogel spregledati dejstva, da je moral preplezati dve ograji. Izkazalo se je, da ga je v bližini čakala sostorilka z avtomobilom.

Intervent je moškega zadržal do prihoda policije, ki je njega in sostorilko prevzela v nadaljnji postopek. Izkazalo se je, da se odtisi čevljev in prstni odtisi 24-letnega moškega ujemajo s tistimi, ki so jih našli na prizoriščih najmanj treh drugih kraj, ki so se odvile v nočeh tekom tedna. Med drugim naj bi odtujil štirinajst bakrenih žlebov in šest umetniških slik.