O-STA

Intel Channel Conference v Sloveniji

Podjetje Intel Corporation Ltd je organiziralo seminar z naslovom Intel Channel Conference (ICC), ki se ga je udeležilo več kot 150 slušateljev iz večine slovenskih računalniških podjetij. Seminar, na katerem je Intel predstavil svoje prihajajoče tehnologije in produktne usmeritve, je bil namenjen računalniškim podjetjem, ki vgrajujejo in tržijo Intelove izdelke ter tehnologijo. Slovenska podjetja, ki so se udeležila seminarja, bodo ohranila naziv Certified Intel Product Integrator.

"Čeprav se je rast prodaje računalniške opreme v zadnjih letih umirila oziroma celo rahlo upada, ima prodaja preko poslovnega kanala rekordno rast," je dejal Janos Kophazi, vodja poslovnega kanala, Intel Corporation Ltd. "Zato posvečamo veliko pozornosti usposabljanju poslovnega kanala, da lahko končnemu uporabniku nudi boljšo podporo in najnovejšo tehnologijo."

Število računalnikov, priključenih na internet, se je v letu 2001 povečalo za 26 % (vir: RHK, maj 2001), čemur sledi Intelova vizija. Intel je dobavitelj gradnikov za internetno infrastrukturo na vseh ravneh, na uporabniški, strežniški, omrežni in brezžični. Ravno tako je bil razdeljen tudi današnji seminar, saj je bil predstavljen tako najnovejši procesor Pentium 4, gigabitni Ethernet in strežniški izdelki. Poleg strojne opreme je bila predstavljena rešitev s procesorjem Pentium 4 in operacijskim sistemom Windows XP.

V Sloveniji je v program Intel Product Integrator včlanjenih 115 računalniških podjetij, od katerih imajo tri naziv Intel Premiere Providers for Servers. Seminar ICC organizira Intel dvakrat letno v 75 državah po svetu. Konferenca ICC je največji Intelov dogodek v državi in je vsebinsko enaka po vseh državah, kjer poteka. Intel zahteva od članov v programu nakup najmanj 10 enot na četrtletje, dvakrat letno udeležbo na seminarjih za usposabljanje, podpis licenčne pogodbe in nakupovanje izdelkov preko pooblaščenih distributerjev. Člani programa pridobijo naziv Intel Product Integrator (IPI). S članstvom v programu IPI dobijo računalniška podjetja tehnično in marketinško podporo, dostop do marketinških skladov korporacije Intel in predvsem strokovno znanje, ki je dostopno na internih spletnih straneh korporacije. »Tehnično znanje slovenskih podjetij, ki sodelujejo v programu, je na visoki ravni,« pravi Janos Kophazi. "Slovenski uporabniki imajo zaradi tega zelo dobro podporo."

O podjetju:
Intel je največji svetovni izdelovalec čipov in vodilni proizvajalec računalniških, omrežnih ter komunikacijskih izdelkov. Nadaljnje informacije o Intelu so dostopne na spletnih straneh www.intel.com/pressroom.