O-STA

Niz odprtih predavanj Duhovne univerze "za kopreno pojavnega sveta"

Na Duhovni univerzi raziskujemo življenje, kakršno je za videzom.

Eno od temeljnih poslanstev Duhovne univerze, ki že 20 let deluje v Sloveniji, je odpiranje vrat v pomen in skrivnosti duhovne plati življenja ter širjenje védenja o delovanju in zakonitostih notranjega sveta. Temu bo tudi posvečen tokratni niz odprtih predavanj, katerega rdeča nit je misel "za kopreno pojavnega sveta". Skupaj bomo razmišljali o vprašanjih: Kakšen je notranji skrivnostni svet onkraj telesa in onkraj uma? Je resničen - ali le razumska utvara? In če je resničen - kako ga doseči in raziskati, kako vključiti v svoje vsakodnevno življenje?

Trije četrtki, ob 18. uri:

12. novembra: "Dharma - kako izpolniti svoj življenjski smisel" z Vesno Periček Krapež

19. novembra nam bo "Astralna potovanja" predstavila Darja Cvek Mihajlović.

26. novembra bo "Vse, kar ste želeli vedeti o reinkarnaciji" razgrnil Primož Škoberne

Jesenski večeri z Duhovno univerzo bodo potekali v Biotehniškem izobraževalnem centru na Ižanski cesti 10 v Ljubljani (nasproti vhoda v Botanični vrt)

Vstop je prost.

Dodatne informacije na: http://www.duhovna-univerza.org/component/content/article/1-zadnje-novice/113-jesenska-predavanja-

Kontaktna oseba:

· Marta Kralj

· 041/628 748

· marta.kralj@cdk.si

Duhovna kultura se začne, ko stopimo čez meje svojega sveta in razširimo svoja obzorja,ko globlje razumemo sebe in druge.

***********

O predavanjih in predavateljih:

"Dharma - kako izpolniti svoj življenjski smisel".

Človek ni srečen, če svojega življenja ne dojema kot smiselnega. Kakšen smisel pa ima naše življenje? Ali živimo z nekim posebnim poslanstvom? Kako naj ga prepoznamo? Nam je usojeno ali ga izbiramo svobodno?

Vesna Periček Krapež,

vesna.pericek-krapez@cdk.si

Po izobrazbi prof. ruščine in nemščine, ima 20-letne profesionalne izkušnje na področju osebne in duhovne preobrazbe. Deluje kot predavateljica, učiteljica ezoteričnih znanj in meditacije ter raziskovalka nenavadnih navdihujočih pojavov doma in po svetu. Od leta 1989 dejavna snovalka programa in učiteljica Duhovne univerze. Njena specialnost je ezoterika mikrokozmosa.

Avtorica številnih člankov, avtorica in soavtorica knjig: 1993 Ezoterika mikrokozmosa, učbenik za Duhovno univerzo, 1999 Sodobni pogledi na reinkarnacijo, soavtorica ter scenaristka filma, izdanega na DVD 2006, Čudeži na prehodu v novo tisočletje.

"Astralna potovanja"

Govora bo o projiciranju zavesti iz telesa, kar nam omogoča, da izkušamo in raziskujemo resničnost notranjih svetov. Kakšno je življenje za zaveso, onkraj snovnega? Čudežna pokrajina, iluzija v umu ali kaj več? Izkušnja svobode zavesti vsekakor spremeni pogled na življenje - življenje dobi širino, globino in smisel.

Darja Cvek Mihajlović, darja.cvek@cdk.si

Učiteljica na Duhovni univerzi in na Praktikumu intuicije. Je raziskovalka zunajtelesnih izkušenj, zunajčutnih zaznav in intuicije. Izpopolnjevala se je na Mednarodni akademiji za zavest v Londonu in na Portugalskem ter z referati o zunajtelesnih izkušnjah sodelovala na treh konferencah Inštituta Jožef Štefan. Je avtorica knjige Zunajtelesne izkušnje; soavtorica knjige Ali živimo le enkrat?, soavtorica gradiva za Praktikum intuicije in avtorica številnih člankov s področja duhovne rasti.

"Vse, kar ste želeli vedeti o reinkarnaciji"

Če bi živeli samo enkrat, bi bilo to zelo nepravično in žalostno. Eno življenje - to je vse? Ne, je le eno v nizu življenj, skozi katere se razvijamo in rastemo. Kako poteka 'rojstvo' duše, ko se spusti v telo? - Kaj se dogaja ob 'odhodu', ko duša ob smrti zapusti telo? - Kaj se dogaja v obdobju med dvema življenjema?

Primož Škoberne, primoz.skoberne@cdk.si

Univ. dipl. mat. s 25-letnimi profesionalnimi izkušnjami na področju osebne preobrazbe in psihofizične regeneracije. Deloval kot predavatelj, učitelj meditacije, joge in ezoteričnih znanj. Eden prvih učiteljev meditacije v Sloveniji - 1982 učitelj Transcendentalne meditacije, 1988 soustanovitelj Duhovne univerze, 2006 ustanovitelj Šole zdravja - Eliksir (deluje v sklopu Duhovne univerze).

Pisec številnih člankov in avtor ter soavtor več knjig: Luč večne modrosti - učbenik za Duhovno univerzo (1991); Učbenik stabilnega življenja (1993); Sodobni pogledi na reinkarnacijo (1999); Svetlobni križi in drugi čudeži (1999); Pomlad duše (2005); Telesna inteligenca (2008).