O-STA

Vodilni proizvajalec sončnih celic bo razširil proizvodnjo s sistemi SOLARIS

Vodilni proizvajalec sončnih celic bo razširil proizvodnjo s sistemi SOLARIS

SOLARIS - Veliko naročilo za podjetje Oerlikon Systems

BALZERS, Liechtenstein--(BUSINESS WIRE)-- Vodilni evropski proizvajalec kristalnih sončnih celic je prvič naročil večjo količino različnih sistemov SOLARIS. Linija SOLARIS, ki ponuja različne prednosti s svojo revolucionarno tehnologijo premazov, je na trgu šele nekaj tednov. Stranka bo s sistemi SOLARIS podjetja Oerlikon Systems bistveno povečala obseg proizvodnje v Severni Ameriki. Sistem je pripravljen za dostavo v prihajajočem letu. "Naša prvotna strategija, da strankam ponudimo kompaktno, cenovno ugodno platformo z enim oblatom, se je izkazala za zelo priljubljeno rešitev pri proizvajalcih fotovoltaike (PV)," je dejal Andreas Dill, direktor podjetja Oerlikon Systems.

Doslej se je podjetje Oerlikon Systems v glavnem ukvarjalo s polprevodniki in tehnologijo premazov, po reorganizaciji pa se osredotoča tudi na nanotehnologijo, ki ima ogromen potencial. S tem pomembnim naročilom sistemov SOLARIS, je poslovna enota podjetja dobila pomembno mesto v proizvodni industriji kristalnih sončnih celic PV. S tem uspehom se je Oerlikon kot proizvajalec tehnologije in opreme uveljavil kot pomemben del PV-industrije: z Oerlikon Solarjem za tankoplastne tehnologijo in sistemi Oerlikon za tehnologijo kristalov pri sončnih celicah. "Oba procesa se dopolnjujeta s svojimi področji uporabe. Za skupino Oerlikon Group je velika prednost, da je s svojo vodilno tehnologijo zastopana na obeh rastočih trgih," je dejal Thomas Babacan, poslovodni direktor podjetja Oerlikon.

Nizki 'stroški lastništva'

Sistem SOLARIS je bil zasnovan za premaz sprednje in zadnje strani kristalnih silikonskih sončnih celic s pomočjo čiste tehnologije PVD. Njegova večplastnost omogoča pasivacijo in premaz s SiN na sprednji strani kot tudi premaze zadnje strani celic z različnimi materiali. Zaradi svoje majhnosti (3,3 x 2,2 m) in lahkega nanosa na obstoječe linije izdelkov so 'stroški lastništva' SOLARISA izjemno nizki.

"Za kupca bo proizvodna rešitev SOLARIS velik korak naprej v smislu cenovno ugodne proizvodnje sončnih celic. Nenazadnje bo tehnologiji PV in celotni industriji sončnih celic pomagala do pravilnih vzorcev na kolektorjih," je pojasnil Andreas Dill, direktor podjetja Oerlikon Systems.

Inovativnost zagotovljena

Pred naročilom sistemov SOLARIS je podjetje izvedlo temeljite preizkuse, v katerih se je izkazalo, da prilagodljivosti sistema in njegova zanesljivost ter učinkovitost prekašajo standardne premaze z SiN. "Pri procesu razvijanja sistema od koncepta do popolnoma delujočega sistema sta naši razvojna in montažna skupina črpali iz inovativnosti celotne skupine Oerlikon Group, da so lahko sistem SOLARIS čim prej spravili na trg," je dodal poslovodni direktor podjetja Oerlikon Thomas Babacan . Trenutni uspeh na trgu s PV rešitvami je za SOLARIS le začetek. Oerlikonove razvojne skupine že zaključujejo projekt za masovno proizvodnjo rešitev za zaslone na dotik, termoelektrične naprave in generatorje ali baterije s tankim filmom (za najnovejše rešitve shranjevanja energije).

Oerlikon - ponudnik visoke tehnologije

Oerlikon (SIX:OERL) je ena vodilnih mednarodnih visokotehnoloških industrijskih skupin, ki se ukvarja s strojnim in tovarniškim inženiringom. Podjetje je vodilen ponudnik industrijskih rešitev in inovativnih tehnologij za proizvodnjo tekstila, tankoplastnih solarnih sistemov in sistemov tankoplastnih premazov ter pogonskih, preciznih in vakuumskih sistemov. Oerlikon, ki prihaja iz Švice in se ponaša s stoletno tradicijo, je globalni akter z več kot 16.000 zaposlenimi na 158 lokacijah v 37 različnih državah. Leta 2008 so prihodki od prodaje znašali 4,8 milijarde švicarskih frankov. Podjetje je na svojem trgu na prvem oz. drugem mestu.

Fotografije/multimedijsko galerijo si lahko ogledate na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6109075&lang=en

Kontakti:

Sven E. Jarby
Vodja oddelka za marketing in komunikacije
Oerlikon Balzers Coating Ltd.
sistemi poslovne enote
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com

ali

Burkhard Boendel
Vodja oddelka za podjetniške komunikacije
OC Oerlikon Management AG
T +41 58 360 96 02
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com
www.oerlikon.com

Vir: Oerlikon

Solaris (Foto: Business Wire)

Izvirno sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20091126005321/en

--