O-STA

Oerlikon najboljši dobavitelj v raziskavi "10 NAJBOLJŠIH"




Podjetje je še popravilo že tako dober rezultat iz 2009 in potrdilo svoje dobičke na trgih

PFAEFFIKON, Švica -(BUSINESS WIRE)- Rezultati težko pričakovane raziskave med kupci "10 NAJBOLJŠIH", ki jo opravlja VLSI Research, so podjetje Oerlikon Systems umestili na najvišje mesto v kategoriji "NAJBOLJŠI MALI DOBAVITELJ OPREME ZA OBDELAVO REZIN" v letu 2010.

"Čestitke Oerlikon Systems za prisluženo nagrado," je podjetje pohvalil G. Dan Hutcheson, predsednik in generalni direktor VLSI Research. "Kupci vašega podjetja so glasovali in Oerlikonu priznali, da je številka ena med podjetji v kategoriji za "NAJBOLJŠO MALO OPREMO ZA OBDELAVO REZIN" za leto 2010. To je Oerlikonova deseta zaporedna uvrstitev v to kategorijo. Za to vrhunsko uvrstitev so zelo trdo delali."

Letno raziskavo "10 NAJBOLJŠIH" za nagrade zadovoljstva kupcev opreme za obdelavo silicijevih rezin opravlja VLSI Research Inc. Letošnja raziskava je vključila 196 dobaviteljev opreme. Raziskava "10 NAJBOLJŠIH", ki je v industriji polprevodnikov široko priznana kot merodajna ocena kakovosti izdelkov in uspešnosti podjetij, temelji na oceni zadovoljstva strank v 13 kategorijah, ki pokrivajo zmogljivost opreme in storitve za kupce.

Zahvaljujoč kupcem so "rezultati raziskave VLSI za 2010 za Oerlikon še boljši kot lansko leto," je izpostavil Andreas Dill, vodja Oerlikon Systems. "In naši kupci si zaslužijo iskren 'hvala' za to čast - in za zaupanje, ki so nam ga izkazali v preteklih letih."

Rezultati raziskave VLSI povzemajo zahtevno leto za Oerlikon. Podjetje je vlagalo v svoj sloves na kvaliteti graditve in trpežnosti procesov ter z velikim napori izboljševalo vse vidike svoje ponudbe izdelkov in storitev - z novimi izdelki in številnimi lokalnimi podpornimi skupinami.

S konstantnimi dobrimi rezultati se je Oerlikon v "10 NAJBOLJŠIH" med "Najboljšimi malimi dobavitelji opreme za obdelovanje rezin" uvrstil že 11. leto zapovrstjo - po večletnem izboljševanju svoje uvrstitve (na primer tretje mesto leta 2009) je sedaj zmagal v 2010. Oerlikon, ki že dolgo izstopa na letni lestvici VLSI, je svoji zmagi dodal še sedmo mesto v zelo konkurenčni kategoriji "Dobavitelj usmerjen v opremo za izdelovanje čipov", ki pokriva vse sektorje proizvodnje polprevodnikov: obdelavo rezin, montažo, pakiranje, itd.

Vsa podjetja v tej kategoriji so ocenjevali v naslednjih trinajstih kategorijah: neprekinjeno delovanje, kakovost graditve, uporabna bitna hitrost, kakovost rezultatov, zmogljivost izdelkov, podpora procesov, tehnična podpora na terenu, podpora po prodaji, tehnično vodstvo, predanost, podpora z rezervnimi deli, programska oprema in cena lastništva. Raziskave vključujejo tako "Male dobavitelje" kot "Velike dobavitelje" glede na njihove prihodke.

"Nove uvrstitve na VLSI lestvici dokazujejo, da se osredotočamo na prave vidike našega posla," je dodal Andreas Dill. "Ker če se iz leta v leto ne izboljšuješ, se tudi ne uvrstiš v "NAJBOLJŠIH 10", tako preprosto je to."

Oerlikon - Omogoča visoko tehnologijo

Oerlikon (SIX: OERL) je ena najboljših mednarodnih visoko tehnoloških skupin na svetu, specializiranih za izdelavo strojev in proizvajalne opreme. Podjetje je vodilno na področju industrijskih rešitev in inovativnih tehnologij za izdelavo tekstila, solarnih prevlek iz tankega filma in prevlek iz tankega filma, ter pogonskih, natančnih in vakuumskih sistemov. S svojimi koreninami v Švici in z dolgo tradicijo, ki sega kar 100 let nazaj, je Oerlikon svetovni akter z več kot 16.000 zaposlenimi na 158 lokacijah v 37 različnih državah. Njegova prodaja je 2009 dosegla 2,9 milijard švicarskih frankov, na svetovnih trgih pa zaseda prvo ali drugo mesto.

O Oerlion Systems

Oerlikon Systems ponuja stroškovno učinkovite in fleksibilne sisteme in procese nanašanja filma na treh ključnih trgih: polprevodniki - z aplikacijami za napredno pakiranje, bralne/pisalne glave trdih diskov, svetlobne diode in mikro-elektro mehanični sistemi (MEMS).

Optično shranjevanje podatkov - z napredno nanotehnološko metalizacije blu-ray in DVD diskov. Lansiranje našega SOLARIS sistema - ki ponuja nizke stroške delovanja in izredno fleksibilnost procesov - je predstavil nov koncept sistema, ki omogoča masovno proizvodnjo nanotehnoloških aplikacij. Začetna naročila iz solarne in termoelektrične industrije potrjujejo Oerlikon Systemsov strateški fokus na trge "čiste energije" z aplikacijami za pretvorbo in shranjevanje energije in povečan izkoristek energije.

Leta 2009 je VLSI Oerlikon Systemsu podelil nagrado "Pet zvezdic" kot priznanje za izredno zadovoljstvo njegovih strank. To nagrado podeljujejo le izbrani skupini proizvajalcev polprevodniških sistemov, kar potrjuje naš tehnološki napredek in strogo sledenje ISO standardom za kvalitetno upravljanje in trajnostno naravnane procese izdelave.

S sedežem v Lichtensteinu, Oerlikon Systems zaposljuje 200 po svetu s prodajnimi in storitvenimi centri centri v ZDA, Evropi, Kitajski, Tajvanu, Koreji, Singapurju in na Japonskem.

Za več informacij obiščite: www.oerlikon.com/systems

Kontakt:

OC Oerlikon Balzers Ltd.
Sven E. Jarby
Head of Marketing & Communications
Business Unit Systems
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
ali
OC Oerlikon Management AG
Burkhard Boendel
Head of Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com
www.oerlikon.com