O-STA

Koji Seki, predsednik družbe Kyocera Mita, je napovedal zgodnje dokončanje združevanja korporacij Kyocera in Mita

Korporaciji Kyocera in Kyocera Mita sta sklenili, da bosta predlagali predčasni zaključek reorganizacije. Predlog za zaključek načrta reorganizacije so že poslali na Okrožno sodišče v Osaki. Podjetje Kyocera Mita namerava zaključiti načrt za reorganizacijo do 1. aprila 2002, potem ko dobi odobritev svojih upnikov in potrditev pravnih postopkov. "Načrt reorganizacije pomeni, da je upravljanje korporacije Kyocera Mita podvrženo trdnim pravilom japonskih zakonov o reorganizaciji podjetja. Trg fotokopirnih naprav in tiskalnikov je postal izjemno tekmovalen in Kyocera Mita se mora rešiti omejitev, ki jih postavlja načrt reorganizacije, da bi lahko omogočila višjo raven fleksibilnosti vodenja poslov," je povedal Koji Seki, predsednik družbe Kyocera Mita.

Zgodnja zaključitev načrta reorganizacije bo omogočila podjetju, da poplača upnike, ki so podprli posel, prej kot je bilo načrtovano. To prav tako pomeni popolno in dokončno združitev poslov s tiskalniki podjetja Kyocera in poslov s fotokopirnimi napravami podjetja Kyocera Mita. Od 1. aprila 2002 bo Kyocerin tiskalniški oddelek postal sestavni del korporacije Kyocera Mita. Obe organizaciji bosta skupaj, glede na oceno rezultatov za fiskalno leto 2002, ustvarili okoli 186 milijard jenov prometa. Število zaposlenih bo zraslo na 1.700, 500 delavcev pa bo premeščeno s tiskalniškega oddelka družbe Kyocera. Skupno število zaposlenih, vključno z zaposlenimi v 29 podružnicah v 23 državah, bo doseglo 5.700. Korporacija Kyocera Mita načrtuje do konca leta 2005 promet 300 milijard jenov.

Združitev dveh oddelkov ni samo koristna, ampak tudi bistvenega pomena tako za podjetje kot tudi za stranke. Trga tiskalnikov in fotokopirnih naprav nista več neodvisna, pisarniško okolje in tehnološka opremljenost pisarn pa se hitro spreminjata. Digitalne fotokopirne naprave s tiskalniškimi funkcijami se čedalje bolj uporabljajo kot omrežni tiskalniki in tiskalniki, povezani s skenerjem, se uporabljajo kot digitalne fotokopirne naprave. Razvoj teh digitalnih večopravilnih naprav je združil dva ločena trga in ustvaril enotno industrijo digitalnih dokumentov.

Kyocera in Kyocera Mita sta tesno sodelovali pri razvoju, proizvodnji, marketingu in servisiranju izdelkov. Kyocerino strokovno znanje na področju omrežne tehnologije in tehnologije tiskalniških naprav dolge življenjske dobe je, v kombinaciji z znanjem Kyocere Mite na področju strojne opreme ter tehnologije hitrega rokovanja s papirjem, prineslo najnovejše izdelke na področju upravljanja z dokumenti in zdravo rast prometa.

Trg upravljanja z dokumenti bo v prihodnosti zahteval čedalje več integriranih dokumentnih rešitev in Kyocera Mita se bo usmerila prav na to novo področje. To je bil poglaviten razlog za pridružitev tiskalniškega oddelka podjetja Kyocera korporaciji Kyocera Mita.

V okviru zaključka reorganizacijskega načrta bo tovarna Hirakata (trenutno neodvisno podjetje – Kyocera Mita Hirakata Corporation) do 1. aprila 2002 postala del korporacije Kyocera Mita. Tako bo vodenje poslov tovarn Kyocera Mita Hirakata in tovarne Tamaki Kyocera prevzela korporacija Kyocera Mita.


Skupina Kyocera je eden najuspešnejših tehnoloških konglomeratov zadnjih petdesetih let in eno vodilnih podjetij za razvoj in izdelavo digitalnih dokumentnih rešitev. Uspešna pot Kyocere se je začela leta 1959 v Kyotu na Japonskem, kjer je inženir po imenu Kazuo Inamori ustanovil podjetje Kyoto Ceramics, ki se je kasneje razvilo v enega največjih industrijskih gigantov. Danes Kyocera zaposluje preko 40.000 ljudi po vsem svetu, letni promet pa znaša več kot 10 milijard nemških mark.

Podjetje Xenon forte d.o.o. sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja pa je pridobilo leta 1997. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inžinering, kar zagotavlja odlično osnovo za tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Richard Cox,
PResence-PR Ltd
Tel: +44 115 9420942 / Fax +44 115 978 8282
E-mail: richard@presence-pr.com

ali