O-STA

Ekskluzivno na STAREM GRADU CELJE - Živa zgodovina

Nepozabno doživetje zgodovine na Starem gradu Celje vsako soboto in nedeljo od 10. 4. do 31.10.2010!

Celje, 22. marec 2010, Zavod Celeia Celje obvešča, da s 10.4. 2010 Stari grad Celje postaja prvi slovenski grad, ki bo obiskovalcem ponujal možnost zlitja z grajskim načinom življenja. Z obiskom gradu bodo obiskovalci postali del nepozabnega popotovanja v grajski svet, ki ga bo zanje ustvarjala kopica kostumiranih animatorjev. S tem projektom stopa Stari grad Celje po poti velike večine evropskih gradov, ki obiskovalce na zanimiv način seznanjajo z velikimi in malimi grajskimi zgodbami in na takšen način poskrbijo, da obiskovalci z gradov odhajajo ne samo polni vtisov, ampak tudi polni zvrhane mere znanja o grajskem načinu življenja, ki ga animatorji prefinjeno vtkejo v svoje animacije. Animacija bo vključena v osnovno vstopnino za Stari grad Celje ( 2 EUR / osebo). Različne grajske lokacije bodo oživele vsako soboto in nedeljo med 10 - 13 uro in od 15 - 18 uro. V primeru slabega vremena se animacije ne bodo izvajale oziroma se bo izvajanje prilagodilo vremenu.

Stari grad Celje je prvi slovenski grad, ki bo obiskovalcem ponujal možnost, da bodo z obiskom postali del "žive" zgodovine in na popotovanju po časovni osi spoznali marsikatero skrivnost povezano z življenjem mogočne rodbine Celjskih.

Animacijska ekipa bo tako vsako soboto in nedeljo (razen ob posebnih dogodkih in prireditvah) obiskovalcem gradu predstavljala grajski način življenja. V avtentičnem okolju enega najmogočnejših slovenskih gradov se bodo obiskovalci lahko mečevali z vitezi, streljali z lokom, se spogledovali z grajskimi princesami, kramljali z grajskimi prebivalci, ustvarjali v srednjeveških delavnicah ... In to vse za ceno dnevne vstopnine na Stari grad Celje.

Novinarje vabimo, da se nam pridružite na Starem gradu Celje v soboto, 10. 4. 2010 ob 10.00. Akreditacije sprejemamo do vključno četrtka, 8. 4. 2010 na e- naslov:novice.zavodceleia@celje.si.

Fotografija: Grajsko vzdušje na Starem gradu Celje (Vir: Fototeka Zavoda Celeia Celje)

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 935, mobi: 031 526 133, e-mail:ursa.dorn@celje.si