O-STA

Na Pokljuki zabavno in aktivno

Na Pokljuki je v soboto in nedeljo (27.-28.3.2010) potekal 1. Festival krpljanja v Sloveniji. Kljub slabi vremenski napovedi je vse udeležence presenetilo sonce, ki je poskrbelo za obilo dobre volje.

Pokljuka, 30.3.2010 - Pri Šport hotelu Pokljuka je v soboto in nedeljo potekal 1. FESTIVAL KRPLJANJA NA POKLJUKI (27.-28. marec). Udeleženci so se v sončnem vremenu v soboto najprej podali do vrha Mesnovec, v nedeljo pa je sledil pohod po Javorniški planini. Letošnjega festivala s krpljami se je udeležilo cca. 60 ljubiteljev športa in narave, med njimi tudi skupina angleških turistov iz okolice Birminghama in hotelski gostje iz Trsta.

"Prizadevali si bomo, da bo Festival krpljanja postal tradicionalna prireditev na Pokljuki, krpljanje pa bomo vključili v redno ponudbo hotelskih aktivnosti za goste," pripoveduje Jože Resman, prokurist Šport hotela Pokljuka. Prvega Festivala krpljanja se je udeležil tudi novi direktor Šport hotela Pokljuka, Rado Urevc, ki je s svojim poznavanjem planote in okoliških vršacev kot domačin navdušil vse udeležence in hotelske goste ter obljubil, da bo tudi v prihodnje na Pokljuki vedno pestro in zabavno.

Šport hotel Pokljuka tako že v času velikonočnih praznikov pripravlja posebno VELIKONOČNO KOSILO (predjed: šunka s hrenom, pirh, jabolko, goveja juha, 3 vrste mesa s prilogo in orehova potica za ceno 12,00 €), ljubitelje Velike noči in narave pa 4. in 5. aprila vabi na izlet na Pokljuko z obiskom Javorniške planine, kjer bo potekalo Iskanje pirhov in lov za zajcem. V nekaterih pirhih se skrivajo presenečenja!

Na fotografiji: Izlet s krpljami skozi spokojne pokljuške gozdove

Informacije in rezervacije: www.sporthotel.si, info@sporthotel.si