O-STA

2. Festival krpljanja na pokljuki - 26. - 27.2.2011: Izlet s krpljami skozi spokojne pokljuške gozdove in planine

ŠPORT HOTEL POKLJUKA*** zadnji vikend šolskih počitnic pripravlja prav posebno avanturo za vse ljubitelje narave, snežnih pohodov, nesmučarje in družine z otroki.

Na Pokljuki bo letos drugič zapored potekal festival krpljanja. Vabimo vse ljubitelje snežnih pohodov s krpljami in tiste, ki bi to želeli poskusiti, da se udeležijo nepozabne pustolovščine. Zbor pohodnikov bo v soboto, 26.2.2011, in nedeljo, 27.2.2011, ob 9.00 uri pred Šport hotelom Pokljuka.

Priporočena oprema: topla športna oblačila in planinska obutev, v kolikor imate svoje krplje, jih prinesite s seboj. Ture so primerne za vse starosti, za udeležbo ni potrebna posebna kondicijska ali telesna pripravljenost. Primerno tudi za popolne začetnike in družine z majhnimi otroki!

"Lansko leto smo na 1. festivalu krpljanja lahko pozdravili okoli 100 udeležencev iz Slovenije in tujine, ki so bili nad samim krpljanjem in pokljuško pokrajino povsem navdušeni. Velikokrat tisti, ki ne smučajo, ne marajo zime, saj menijo, da na snegu nimajo kaj početi. S krpljanjem dokazujemo ravno nasprotno. Sprehod skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino je edinstveno doživetje, da ne omenjam čudovitih razgledov, svežega zrak in zabavnega druženja. To je preprosto potrebno doživeti na lastni koži," pripoveduje Rado Urevc, direktor Šport hotela in gorski vodnik.

Program 2. krpljarskega festivala:

pohodi na Mesnovec in Goreljek

  • ob 9.00 uri štart na daljšo, štiriurno turo na Mesnovec
  • ob 10.00 štart na dveurni pohod na Goreljek

Naj bosta zaključek počitnic ali vikend rekreacija zabavna, drugačna in pustolovsko obarvana!

Nadaljnje informacije in program na www.sporthotel.si