O-STA

Zeleni vikend na Pokljuki uspel

V soboto in nedeljo, 15.-16.5.2010, je na Pokljuki potekal "Zeleni vikend", čistilna akcija, ki je kljub slabemu vremenu na Pokljuko privabila precejšnje število ljubiteljev zelene in čiste narave.

Udeleženci vikenda so ob prijavi prejeli brezplačno nočitev z zajtrkom v Šport hotelu Pokljuka in Športnem centru Pokljuka, do Pokljuke pa so se pripeljali povsem okolju prijazno, do Bohinja z vlakom Slovenskih železnic iz smeri Jesenice, Ljubljane in Nove Gorice ter naprej do Pokljuke z zelenim avtobusom prevoznika Alpetour. Po malici v omenjenih hotelih so se udeleženci podali na čiščenje okolice namestitvenih kapacitet ter pasu ob magistralni cesti Mrzli studenec - Rudno polje.

Zagnani udeleženci akcije se niso ozirali na dež in veter in so v pičlih 3 urah očistili omenjeno traso ter skupno nabrali več kot 30 vreč smeti, med njimi predvsem odvržene plastenke, pločevinke, ovitke čokoladic in pakirane hrane, konzerve in cigaretne zavojčke, torej pretežno ostanke piknikov v naravi in ostanke nekulturnih kolesarjev, ki med vožnjo smeti preprosto odvržejo v obcestni jarek, tudi v Triglavskem narodnem parku.

Po čistilni akciji je v Športnem centru Pokljuka potekala pogostitev udeležencev z zabavo in živo glasbo. V nedeljo so se gostje podali še na voden planinski pohod na Lipanco in ponovno napolnili kar precej vreč s smetmi.

S to čistilno akcijo želita Bohinj in Pokljuka kot zeleni turistični destinaciji doprinesti k javni zavesti o tem, da moramo vsi skupaj, tako posamezniki kot gospodarstvo, poskrbeti za varovanje okolja. Šport hotel Pokljuka in Športni center Pokljuka odločno stopata po poti vizije, da bi Pokljuka spodbujala zeleni turizem ter resnično ostala zelena oaza in zelena destinacija v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Ekipi Šport Hotela Pokljuka in Športnega Centra Pokljuka