O-STA

Cisco in IBM za “pisarniški” dostop do informacij

Cisco Systems in IBM sta najavila, da bosta z združenimi močmi omogočila podjetjem in upravljalcem javnih prostorov, kot so hoteli in kongresni centri, vzpostavljanje varnih, visokozmogljivih povezav v internet ter drugih komunikacijskih storitev. Podjetji sta se odzvali na zahteve uporabnikov in podjetij, ki želijo svojim zaposlenim s katerekoli lokacije v svetu omogočiti dostop do informacijskih virov, kot ga imajo v pisarni.

Las Vegas, Comdex 2001, november 2001 – globalni podjetji, vodilni na področju revolucije mobilnosti zaposlenih, Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) in IBM (NYSE: IBM) sta najavila, da bosta z združnimi močmi omogočila podjetjem in upravljalcem javnih prostorov, kot so hoteli in kongresni centri, vzpostavljanje varnih, visokozmogljivih povezav v internet ter drugih komunikacijskih storitev. IBM Global Services bo ponujal svetovanje s področja brezžičnih omrežij, sistemsko integracijo, storitve na lokacijah naročnika in tehnično pomoč, medtem ko bo Cisco zagotavljal izdelke za izgradnjo omrežne infrastrukture in rešitve v sklopu programa Ciscova mobilna pisarna (Cisco Mobile Office). Rezultat sodelovanja med podjetjema IBM in Cisco Systems bo celovita rešitev, ki bo poslovnim uporabnikom omogočala, da ohranijo produktivnost tako doma kot na poti.
“Naše stranke vidijo veliko koristi v zmožnosti sodelovanja tako s Ciscom kot z IBM-om v sklopu enega programa,” je dejal Charlie Giancarlo, podpredsednik in generalni direktor tehnološkega razvoja v podjetju Cisco Systems. “Podjetja lahko v sodelovanju s Ciscom in IBMom najdejo in izvedejo najučinkovitejšo celovito mobilno rešitev za svoje zaposlene na poti, doma in na delovnem mestu. Upravljalci javnih prostorov lahko v sodelovanju z nami svojim gostom ponudijo najnovejše brezžične in ‘žične’ storitve in tako dodajo nov vir prihodkov, povečajo učinkovitost delovanja in pridobijo konkurenčno prednost.”

Podjetji Cisco Systems in IBM sta začeli z globalnim uvajanjem mobilne pisarniške tehnologije in storitev, v ZDA pa tudi z uvajanjem rešitev za ‘domače’ pisarne. Začetna tržna skupina, ki so ji rešitve namenjene, vključuje upravitelje javnih prostorov, tako v potovalnem kot gostinskem sektorju, ter podjetja in organizacije s področja finančnih in poslovnih storitev, vladne ustanove, zdravstvo in druge. “Danes, bolj kot kadarkoli doslej, čutijo podjetja in ustanove potrebo, da na učinkovit način zagotovijo zaposlenim dostop do virov informacij, tako v pisarni, kot doma in na poti. Trend povečevanja dela od doma je v poslovnem svetu zelo izrazit,” je dejal Merle Sandler, višji analitik pri IDC. “IDC ocenjuje, da si samo v ZDA trenutno okoli 25 milijonov zaposlenih z delom od doma ‘podaljšuje’ delovni dan. Vse več podjetij ugotavlja, da lahko povečajo produktivnost zaposlenih z zagotavljanjem enostavnega dostopa informacijskih virov, ne glede na to kje zaposleni želijo delati.”

Tako Cisco kot IBM imata pomembne dolgoletne izkušnje pri zagotavljanju oddaljenega dostopa svojima mednarodnima ekipama zaposlenih in želita te izkušnje prenesti svojim strankam. Cisco je uradno začel s svojim programo oddaljenega dostopa pred več kot osmimi leti, podjetje pa je v enem izmed triletnih obdobije zabeležilo 300 odstotno donosnost naložbe (ROI – Return on Investment).
“IBM je pred dvajsetimi leti prvič implementiral brezžično tehnologijo za našo tehnično podporo na terenu in ustvaril ogromne prihranke stroškov,” je dejal Dean Douglas, generalni direktor, brezžično e-poslovanje, IBM Global Services. “Naše izkušnje pri uporabi mobilnosti pri izboljšanju storitev za stranke in dvigovanju zadovoljstva zaposlenih lahko z lahkoto uporabi katerokoli podjetje, ki želi dvigniti produktivnost zaposlenih. Naveza Cisco/IBM omogoča strankam hitrejšo in lažjo ‘mobilizacijo’ zaposlenih.”
Novi program ponuja raznoliko paleto ‘žičnih’ in brezžičnih izdelkov podjetja Cisco Systems, tako s področja strojne kot programske opreme, med njimi:
· DSL, kabelske, ISDN in Ethernet usmerjevalnike;
· naprave za vzpostavljanje navideznih zasebnih omrežij in požarne pregrade Cisco PIX;
· izdelke za vzpostaljanje brezžičnih lokalnih omrežij po standardu IEEE 802.11b serije Cisco Aironet 350, ki vključuje dostopne točke, mostove in računalniške vmesnike;
· Ciscovo tehnologijo Long-Reach Ethernet (LRE) za razširljivo zagotavljanje visokozmogljivih Ethernet storitev prek obstoječeih telefonskih paric,
· Cisco Building Broadband Services Manager (BBSM) programsko opremo.
IBM bo zagotavljal celovite omrežne storitve za mobilno povezljivost in javno brezžično lokalno omrežje z uporabo izdelkov podjetja Cisco Systems. IBM bo delal s strojno opremo, ki si jo bo izbrala stranka in bo lahko vključevala IBM-ove računalniške sisteme (ThinkPad, WorkPad, eServer) in bo oblikoval enovito rešitev, ki jo bo integrirala organizacija IBM Global Services. Notesniki IBM ThinkPad vključujejo inovativne brezžične, varnostne in upravljalske zmožnosti, ki ponujajo dodatno vrednost poslovnim uporabnikom.

O podjetju IBM IBM je največji svetovni ponudnik informacijske tehnologije in storitev. Za dodatne informacije obiščite http://www.ibm.com/services na svetovnem spletu.

O podjetju Cisco Systems Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com