O-STA

Sintalov varnostnik "zmotil" tatu, ki je bil preoblečen v delovno obleko vrhniške komunale

Varnostnik Sintala preprečil tatvino na vrhniški deponiji Centra za ravnanje z odpadki - Tat, ki so ga "zanimali" računalniki, prenosni telefoni in zvočniki, je bil preoblečen v delovno obleko vrhniške komunale

(Vrhnika, 9. maj 2010) Sintalov varnostnik je včeraj, v soboto, 8. maja, v zgodnjih večernih urah preprečil tatvino na vrhniški deponiji Centra za ravnanje z odpadki. Izkazalo se je, da gre za nepridiprava, ki si je za ta podvig nadel delovno obleko upravljalca deponije Komunale Vrhnika, čeprav tam ni zaposlen.

Včeraj se je v zgodnjih večernih urah na deponiji Centra za ravnanje z odpadki v Vrhniki sprožil zunanji alarm. Sintalov varnostnik intervent, ki je bil v bližini, se je odzval na alarm in vstopil na varovano območje deponije. Na območju, ki ga zaznava senzor, je najprej opazil večje število ptic, ki bi lahko botrovale sprožitvi alarma, vendar je vseeno nadaljeval s pregledom.

Nekaj deset metrov naprej je ob kompostnici za betonskim zidom opazil neznano osebo, ki je bila oblečena v delovno obleko Komunale Vrhnika in ki je prebirala odpadke: računalnike, prenosne telefone in drug material, ki je bil pripravljen za predelavo. Kar ga je "zanimalo", je "lepo zlagal" na kupček, kjer so že bili računalnik, pet prenosnih telefonov, zvočniki in merilna naprava. Ker je varnostnik sklepal, da je oseba nepooblaščeno vstopila na varovano območje deponije in ker pri sebi ni imela nikakršnih dokumentov, je obvestil policiste in tatu zadržal do njihovega prihoda. Ob čakanju na policiste je opazil, da je oseba segla v hlačni žep, v katerem je imela izvijač, dolg približno 10 centimetrov, saj se nikoli ne ve, kaj se ljudem, ki jih zalotiš pri kraji, mota po glavi. Zato ji je ukazal, naj ga odloži na bližnji računalnik, kar je upoštevala.

Nepridiprava je nato v postopek prevzela policijska patrulja. Izkazalo se je, da ni zaposlen pri vrhniški komunali, čeprav je imel njihovo delovno obleko.

Jana Zakrajšek,

Koncern Sintal d.d.

Kontakt:

Jana Zakrajšek

Sintal koncern

Litostrojska c. 38, SI-1000 Ljubljana

tel.: +386 1 513 00 15

fax: +386 1 513 00 19

GSM: +386 31 725 000

mail: jana.zakrajsek@sintal.si ali uprava@sintal.si

spletna stran: www.sintal.si