O-STA

Zeleni vikend na Pokljuki

Konec aprila je na pobudo LTO Bohinj potekal "Zeleni vikend v Bohinju", v sredini maja, ko naj bi sneg že skopnel, pa še "Zeleni vikend na Pokljuki". Pokljuka bi se sicer pridružila že akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, vendar naravne danosti na tej slovenski visokogorski planoti niso dopuščale zgodnejšega čiščenja.

V okviru "Zelenega vikenda na Pokljuki" pobudniki akcije, Turizem Bohinj, Šport hotel Pokljuka in Športni center Pokljuka, vse goste in ljubitelje čiste narave vabijo, da se v času od 15. - 16. maja 2010 udeležijo čiščenja okolice omenjenih namestitvenih obratov in pasu ob cesti, ki povezuje hotela na Pokljuki. Namestitvena objekta v ta namen udeležencem akcije nudita brezplačno nočitev z zajtrkom (do zapolnitve 25 % kapacitet brezplačno, ostali udeleženci 20 % popusta na nočitev) ter po končani čistilni akciji pogostitev z lokalnimi dobrotami ob domači glasbi. S to namero Bohinj in Pokljuka kot zeleni turistični destinaciji jasno izražata svoje stališče do narave in doprinašata k javni zavesti o tem, da moramo vsi skupaj, tako posamezniki kot gospodarstvo, poskrbeti za varovanje okolja.

Zeleni vikend na Pokljuki pa ne bo zgolj čistilna akcija, temveč prav posebna izkušnja za vse goste, saj v okviru Zelenega vikenda v Bohinju in na Pokljuki spodbujamo tudi prihod brez avtomobilov. Gostje bodo tako imeli možnost, da se do Bohinja iz smeri Ljubljane, Nove Gorice in Jesenic pripeljejo z vlakom Slovenskih železnic po polovični ceni in pot do Pokljuke nadaljujejo brezplačno z okolju prijaznejšim avtobusom podjetja Alpetour. Gre za prvi tovrsten pristop popolne integracije javnega prevoza v turistično ponudbo.

S temi koraki Šport hotel Pokljuka in Športni center Pokljuka odločno stopata po poti vizije, da bi Pokljuka spodbujala zeleni turizem ter resnično ostala zelena oaza in zelena destinacija v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Dodatne ugodnosti:

- 50% popust pri prevozih v Bohinj z vlakom iz smeri Ljubljana, Nova Gorica in Jesenice

- brezplačen avtobusni prevoz iz Bohinja na Pokljuko in nazaj

Zeleni program na Pokljuki

SOBOTA, 15.5.2010

- Prihod z vlakom v Bohinjsko Bistrico

- Avtobusni prevoz iz Bohinja na Pokljuko

- Ob 10.00 uri Čiščenje Pokljuke in pohod s čiščenjem ceste Mrzli studenec - Rudno polje

- Popoldanski piknik za vse udeležence

- Brezplačna prenočitev z zajtrkom v izbranem hotelu*

NEDELJA, 16.5.2010

- Dopoldan prosto ali voden pohod na Lipanco

- Odhod v Bohinjsko Bistrico z avtobusnim prevozom

- Odhod z vlakom iz Bohinja proti domu

Prijave: Šport hotel Pokljuka, e-pošta: info@sporthotel.si, tel.: +386(0)4 533 50 17

*Število brezplačnih mest je omejeno. Ostalim udeležencem Zelenega vikenda na Pokljuki Šport hotel Pokljuka nudi 20 % popusta na nočitev in vse ostale ugodnosti po programu.