O-STA

Spletna svetovalka in klepetulja Tia

Ljubljana, 2. julija - Uporabnikom Telekoma Slovenije je že od lanskega aprila na voljo posebna pomoč, ko preko spleta iščejo rešitve in odgovore, povezane z elektronskimi komunikacijami. Takrat so kot prvi operater pri nas predstavili spletno svetovalko oziroma Telekomovo interaktivno asistentko Tio, ki pomeni nov način pomoči uporabnikom na spletnem portalu www.siol.net. Storitev je namenjena predvsem rezidenčnim uporabnikom, vendar tudi poslovni javnosti, medijem in drugim. Tia zna odgovoriti na najpogostejša vprašanja, povezati vprašanje s pravim spletnim mestom oziroma usmeriti uporabnika na pravi naslov. Od prejšnjega tedna zna povezati uporabnika v spletni klepet (chat) z usposobljenim agentom. Uporabnikom v težavah omogoča tudi pomoč na daljavo na računalnikih uporabnikov na domu.

Tia Chat oziroma spletni pogovor z agentom, je namenjen zlasti uporabnikom, ki jim siceršnji Tiini odgovori ne zadostujejo. Tia ponudi klepet ob vprašanjih, kjer ni mogoče odgovorit na kratko, če potrebujejo zahtevnejšo tehnično pomoč, če jo kdo posebej vpraša z vpisom "klepetalnica", možno je priti do klepeta tudi preko povezav na spletnih straneh pomoč in podpora (http://www.siol.net/pomoc_in_podpora.aspx).

Storitev pomoči na daljavo je namenjena uporabnikom, ko imajo težave z nastavitvami, naročanju, ko je potrebna večja spretnost pri delu z računalnikom. Seveda to velja le za okoliščine, ki sodijo v okvir internetnih storitev, ki jih ponuja Telekom Slovenije pod blagovno znamko SiOL. Agentje v klicnem centru ali preko klepetalnice uporabniku lahko ponudijo tako pomoč. Telekomov agent/strokovnjak in uporabnik se neposredno povežeta s posebnim programom preko varne internetne povezave. Agent vidi na zaslonu enako sliko kot uporabnik in ga s posebno puščico vodi skozi postopke. Potrebne ukaze sproži naročnik sam.

Med svetovnim nogometnim prvenstvom zna Tia, oblečena v slovenski reprezentančni dres, odgovoriti tudi na nekatera ključna vprašanja s tega prvenstva. Sicer pa je v dobrem letu dni Tia sicer vzpostavila skupaj okrog tristo petdeset tisoč dialogov in odgovorila na skoraj milijon uporabniških vnosov skupaj z usmeritvijo na prave spletne strani.

Od tega meseca veljajo še nekatere drobne, a koristne SiOLove novosti. SiOLove storitve in pakete lahko uporabniki odslej naročajo tudi na osmih poštah po Sloveniji, in sicer v Kamniku, Domžalah, Ormožu, Prevaljah, Metliki, Murski Soboti, Izoli in Idriji. Na televizijskem programu National Geographic Wild so pri novejših vsebinah odslej tudi slovenski podnapisi. V Telekomu Slovenije poleg tega gledalce SiOL TV opozarjajo, da sta programa HBO in HBO Comedy začela oddajati v formatu 16:9 namesto v dosedanjem 4:3. Zaradi spremenjenega razmerja gledalci ne bodo imeli nobenih težav pri spremljanju obeh programov.