O-STA

Celjska folklorna skupina bo nastopila na Starem gradu Celje

"Kakor so plesali naši dedki in babice" - plesni nastop z delavnico

Celje, 19. julij 2010, Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 24. 7. 2010, ob 20.00, na večer s Celjsko folklorno skupino. Vstop na prireditev s simboličnim naslovom "Kakor so plesali naši dedki in babice", ki prinaša plesni nastop z delavnico, je prost. Prireditev se uvršča v sklop Poletja v Celju, knežjem mestu 2010. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy ter Novi Tednik & Radio Celje. Pokrovitelji: Simbio d.o.o., Geodetski zavod Celje d.o.o., CM Celje d.d., VOC Celje d.d. in Banka Celje d.d..

Celjska folklorna skupina že leta skrbi za ohranjanje ljudskega plesnega izročila. Da plesi, ki so jih plesali naši predniki, ne utonejo v pozabo, jih ohranja in predstavlja tako celjski publiki kot tudi širši slovenski in tuji. Skupina obvlada različne plese, med katerimi so ji najbližji kozjanski, ki tudi sicer veljajo za njen zaščitni znak, obvlada pa tudi savinjske plese in nekaj plesov iz Štajerske, Prekmurja in s soškega območja. Obiskovalci bodo lahko uživali v predstavitvah različnih plesnih spletov in kultur oblačenja, po koncu plesnih točk pa se bodo lahko naučili tudi nekaj osnov plesnih korakov ("ziben šrit"," klobuk polk" ipd.).

Na fotografiji: Člani Celjske folklorne skupine (iz fotoarhiva skupine)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-mail: jerneja.kolar@celje.si