O-STA

Ljubljanski JAPmeet in ECOmeet 2010

V soboto, 28.avgusta se je v prvi etaži garažne hiše Ljubljanskega CityParka odvil dolgo pričakovani Jap Meet dogodek, ki smo ga letos dočakali že petič zapovrstjo. Prvič pa se mu je letos pridružil Eco Meet dogodek, ki je bil za vse navdušence električnih vozil prava paša za oči. Parkirna hiša Cityparka je bila praktično polno zasedena. Po oceni organizatorjev Jap Adria kluba in podjetja Elaphe, si je dogodek ogledalo okoli pet tisoč avtomobilskih navdušencev. Avtomobilistični dogodek JAPmeet je v soboto povezal in združil lastnike ter ljubitelje japonskih vozil. Predstavili so najodmevnejše japonske znamke kot so Honda, Mitshubishi, Toyota, Mazda in Suzuki.

Ekološki del dogodka so zastopali OPREMA RAVNE, ki je avtor slovenskega mestnega, električnega avtomobila Chebela, TECES, s strokovnimi podlagami za trajnostni transport, ANET in Andrej Pečjak z elektrificiranimi vozili Mazda RX8 Bolt in kot glavni pokrovitelj dogodka, podjetje ESKUTER. Obiskovalci so na srečanju lahko tudi aktivno sodelovali in preizkušali lahka električna vozila, kot so električni skuterji in električna kolesa. Mnogi pa so se preizkusili v družabnih igrah, in sicer dvigovanju bremena, spretnostni vožnji z eskuterji, vlečenju vrvi, menjanju kolesa na avtu ter v kvizu za ženske.

Da dan ni minil le v znamenju avtomobilov pa je poskrbela modna agencija Samanta Škrjanec, ki je organizirala modno revijo Valerije Kralj. Manekenke so predstavile kolekcijo Mavrica, ki so jo zaznamovali naravni materiali in širok nabor barv. Kot vrhunec večera so ocenili izbor za Jap Meet obraz leta 2010, ki ga je ocenjevala strokovna 5 članska komisija. Zmagovalka Mia Zager se je odpeljala z električnim skuterjem podjetja Eskuter, za ostale pa je poskrbelo podjetje Petrol s posebnimi tolažilnimi nagradami.

Da je dogodek uspel so zaslužni pokrovitelji: AC-Mobil, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Zavarovalnica Maribor, Sony Center Citypark, SKB Leasing, Turistična agencija Sevenstars, Toyota Center Ljubjana in eskuter.si.

Posebna zahvala medijskim sponzorjem: Kolosej, Radio Expres, najdi.si, bolha.com in Ipromu.

Zahvala tudi Mladinski knjigi, ki je podarila šolske potrebščine, ki jih bomo skupaj z zbranimi sredstvi podarili Zvezi Prijateljev Mladine Slovenije.