O-STA

SOLARIS prejel pomembno nagrado v fotovoltaični industriji

BALZERS, Liechtenstein - Po enem letu na trgu je sistem SOLARIS proizvajalca Oerlikon Systems prejelo najbolj prestižno priznanje za inovacije in tehnološko odličnost v fotovoltaični industriji; "Solar Industry Award 2010".

"SOLARIS je bil izbran med ponudniki fotovoltaične industrije za "PV Tool Award" z večino glasov," je povedal direktor SOLAR & IC Publishing, Jackie Cannon.

Letne nagrade "Solar Industry Award" predstavljajo in promovirajo pomembne vidike svetovne sončne in fotovoltaične industrije, vključujoč ljudi, postopke in sisteme ter podjetja. Posamezniki v industriji določijo zmagovalce po naslednjih merilih:

* Pomen za industrijo
* Prednosti pred konkurenco
* Inovacije na področju unikatne tehnologije
* Sprejem izdelka na trgu
* Možnost izdelka da postane standard v industriji

SOLARIS: tehnologija nove generacije

"Koncept SOLARIS nadaljuje s pridobivanjem navdušencev v tej panogi," pravi Dr. Volker Wüstenhagen, vodja oddelka za napredno nanotehnologijo. "Trdna in učinkovita platforma z enojno ploščico je postala zelo iskana med izdelovalci fotovoltaičnih izdelkov."

"To priznanje potrjuje našo neomajno zavezanost standardom ISO 9001 (kakovost) in ISO 14001 (okoljevarstvo)," dodaja Andreas Dill, direktor Advanced Technologies. "Nadaljujemo z razvojem bolj trajnosnih rešitev, ki zmanjšujejo tako neposreden kot posreden vpliv naših izdelkov na okolje."

SOLARIS, ki je napreden razprševalni sistem, je najboljša rešitev za sprednji in zadnji premaz kristalnih silikonskih sončnih celic. Vsestranska zmogljivost omogoča nanos neodsevnega sloja na sprednji in kontaktnega sloja na zadnji strani. Majhnost (3,3 x 2,2 m) in enostavna vgradnja v obstoječe produkcijske obrate pomenita, da je SOLARIS cenovno zelo ugoden.

Zvezda na evropski fotovoltaični konferenci (EU PVSEC)

Ekipa SOLARIS je priznanje dobila na 25. evropski fotovoltaični konferenci v španski Valencii, ki je najpomembnejši panožni dogodek v Evropi. Izdelek so v živo predstavili na stojnici Meyer Burger Technology Ltd., ki je strateški partner za prodajo in marketing SOLARIS-a po svetu.

Oerlikon - Omogočanje visoke tehnologije

Oerlikon (SIX: OERL) je ena od vodilnih svetovnih mednarodnih visokotehnoloških industrijskih skupin, ki je specializirana za inženiring naprav in elektrarn. Je vodilno podjetje na področju industrijskih rešitev in inovativnih tehnologij za proizvodnjo tekstila, tankoplastnih sončnih in tankoplastnih nanašalnih sistemov, ter pogonskih, natančnih in vakuumskih sistemov. S koreninami v Švici in stoletno tradicijo je Oerlikon globalni dejavnik, ki zaposluje več kot 16000 delavcev na več kot 150 lokacijah v 37 različnih državah. Prodaja je leta 2009 znašala 2,9 milijard švicarskih frankov, tako pa se uvršča na prvo ali drugo mesto na individualnih svetovnih trgih.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na strani: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6441082&lang=en

Kontakti:

Oerlikon Systems
Sven E. Jarby
Head of Marketing & Communications
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
ali
Burkhard Boendel
Head of Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com
www.oerlikon.com