O-STA

Oerlikon ponovno št. 1 v raziskavi o zadovoljstvu kupcev

19. junij 2012 15:00 UTC

Podjetje je zaokrožilo uspešno poslovno leto z odlično oceno kupcev

BALZERS, Liechtenstein - (BUSINESS WIRE) - Rezultati letne raziskave o zadovoljstvu kupcev, ki jo izvaja VLSIresearch, so ponovno potrdili, da je Oerlikon Systems številka ena v kategoriji Najboljši mali dobavitelj opreme za obdelavo rezin in drugi najboljši v kategoriji Usmerjeni dobavitelji opreme za izdelavo čipov. Podjetje pa je rekordne rezultate izboljšalo z večjim številom točk.

"Čestitke Oerlikon Systems za zelo zasluženo nagrado," je podjetje pohvalil G. Dan Hutcheson, generalni direktor VLSIresearch. "Vaše stranke so vas izbrale in vam omogočile, da ponovite izjemne rezultate iz leta 2011 z nagrado PRVI v kategoriji Najboljši mali dobavitelj opreme za obdelavo rezin in drugim mestom med 10 NAJBOLJŠIMI v kategoriji Usmerjeni dobavitelji opreme za izdelavo čipov - neverjeten rezultat!"

Letno raziskavo 10 NAJBOLJŠIH za nagrade zadovoljstva kupcev opreme opravlja VLSIresearch. Letošnja raziskava je pokrila več kot 99% trga čipov. Raziskava 10 NAJBOLJŠIH, ki je v industriji polprevodnikov široko priznana kot merodajna ocena kakovosti izdelkov in uspešnosti podjetij, temelji na oceni zadovoljstva strank v 15 kategorijah, ki pokrivajo tri ključne faktorje: uspešnost dobavitelja, delo s strankami in kakovost proizvodov.

Potrditev rekordne uvrstitve

"To, da vsa leta ostajamo na vrhu, je rezultat upoštevanja odzivov naših strank in prožnosti. Da smo letos ponovno podrli rekordne rezultate raziskave VLSIresearch iz leta 2011 je enostavno odlična novica za vse naše ljudi, ki so se trudili, da bi zadovoljili pričakovanja naših strank," je rekel Albert Koller, vodja oddelka za polprevodnike v Oerlikon Systems. "Je dobrodošel izraz zaupanja, ki potrjuje, da smo ostali osredotočeni na tisto, kar je pomembno."

Rezultati raziskave VLSIresearch so dale dodaten sijaj letu, v katerem se je nadaljevala rast Oerlikona, ki je temeljila na močnem odzivu trga za inovativne rešitve, ki jih je podjetje predstavilo v prejšnjem letu.

Stanovitnost in odličnost

Oerlikon je večkratni zmagovalec vsakoletne raziskave VLSIresearch, ki se med NAJBOLŠE majhne dobavitelje opreme za obdelavo rezin uvršča že 12 let zapored. Po letih vedno boljših uvrstitev (in zmagah v letih 2010 in 2011), je podjetje letos doseglo prvo mesto med NAJBOLJŠIMI malimi dobavitelji opreme za obdelavo rezin tretje leto zapored. Oerlikon pa je ponovil tudi odličen rezultat z drugim mestom v kategoriji Usmerjeni dobavitelji opreme za izdelavo čipov, kjer je konkurenca zelo ostra in pokriva vse sektorje industrije polprevodnikov: obdelavo rezin, izdelavo, pakiranje, testiranje, itd.

"Naši osnovni vrednoti, 'odličnost' in 'integriteta', sta v osrčju teh neverjetnih rezultatov. Trudimo se, da ostajamo najboljši in gradimo na zaupanju kot zanesljiv poslovni partner za vse naše delničarje," je dodal Andreas R. Dill, generalni direktor segmenta naprednih tehnologij. "Navdušeni smo nad rezultati raziskave VLSIresearch, ki so odraz tega, da naše stranke spoštujejo in cenijo prizadevnost naše celotne ekipe. Ta nagrada pripada nam vsem."

O podjetju Oerlikon - inovacije imajo ime

Oerlikon (SIX: OERL) je ena najboljših mednarodnih visoko tehnoloških skupin na svetu, specializiranih za izdelavo strojev in proizvodne opreme. Podjetje je dobavitelj inovativnih industrijskih rešitev in naprednih tehnologij za izdelavo tekstila, pogonskih in vakuumskih sistemov, prevlek iz tankega filma in napredne nanotehnologije. Švicarsko podjetje s tradicijo, ki sega več kot 100 let nazaj, Oerlikon, je svetovni akter z več kot 17.000 zaposlenimi na več kot 150 lokacijah v 38 državah in prodajo, ki je v letu 2011 dosegla 4,2 milijarde švicarskih frankov. Podjetje je leta 2011 za raziskave in razvoj namenilo 213 milijonov švicarskih frankov, z razvojem prihodnjih proizvodov in storitev pa se je ukvarjalo 1200 strokovnjakov. Na večini področij, kjer deluje, podjetje dosega prvo ali drugo mesto na svetovnih trgih.

O Oerlikon Systems

Oerlikon Systems ponuja stroškovno učinkovite in fleksibilne sisteme in procese nanašanja filma na dveh ključnih trgih: polprevodniki in napredna nanotehnologija. Na področju polprevodnikov se osredotoča na aplikacije za napredno pakiranje, bralne/pisalne glave trdih diskov, svetlobne diode in mikro-elektro mehanične sisteme (MEMS).

Na področju napredne nanotehnologije pa s pretvorbo energije, shranjevanjem energije in aplikacijami za povečevanje energijskega izkoristka cilja na trge "čiste tehnologije".

Leta 2011 je VLSI Reserach podjetju Oerlikon Systems podelil nagrado Pet zvezdic kot priznanje za izredno zadovoljstvo njegovih strank. To nagrado podeljujejo le izbrani skupini proizvajalcev polprevodniških sistemov, kar potrjuje naš tehnološki napredek in strogo sledenje ISO standardom za kvalitetno upravljanje in trajnostne procese izdelave.

S sedežem v Lichtensteinu, Oerlikon Systems zaposluje 200 ljudi po svetu s prodajnimi in storitvenimi centri v ZDA, Evropi, na Kitajskem, v Tajvanu, Koreji, Singapurju in na Japonskem.

Za več informacij obiščite: www.oerlikon.com/systems

Fotografije in multimedijska galerija sta na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50315605&lang=en

Kontakti

Oerlikon Systems

Sven E. Jarby

Vodja marketinga in komunikacij

Telefon +423-388-4878

Faks +423-388-5426

sven.jarby@oerlikon.com

www.oerlikon.com/systems

ali

Oerlikon Corporation

Burkhard Boendel

Vodja komunikacij na ravni skupine in mednarodnih odnosov

Telefon +41-58-360-9605

Faks +41-58-360-9193

pr@oerlikon.com

www.oerlikon.com

Vir: Oerlikon