O-STA

Odziv HSE na zavajajoče navedbe o slabem poslovanju družbe

(Ljubljana, 15.10.2010) - V zadnjih dneh so slovenske medije preplavile neosnovane, neresnične in nepreverjene izjave nekaterih posameznikov o domnevno slabem poslovanju Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), o napačnih poslovnih potezah družbe, o neracionalnem upravljanju in še bi lahko naštevali. Naštete neresnice se, hkrati s pavšalnimi grožnjami o podražitvah električne energije, pojavljajo v povezavi z združitvijo dveh energetskih stebrov, ki jo napoveduje njun lastnik, vlada Republike Slovenije.

Poslovanje HSE letos presega vsa pričakovanja in zastavljene cilje, saj je že v prvem šestmesečju presegel plan proizvodnje in prodaje električne energije za to obdobje ter dobička za celo leto. Zato so navedbe, da poslujemo slabo in da sprejemamo napačne poslovne odločitve, čista laž. Pri tem se namiguje tudi na projekt izgradnje nadomestnega bloka TEŠ 6, za katerega smo v HSE pridobili vsa potrebna soglasja lastnika, ob tem pa tudi stroka ugotavlja, da je to nujen projekt za varno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo. V portfelju proizvodnih kapacitet HSE pa realizacija TEŠ 6 predstavlja dolgoročno stabilnost na prodajnih trgih.

O motivih za zavajanja javnosti in širjenje neresnic ne želimo ugibati, kot se tudi ne nameravamo spuščati v polemike o združevanju stebrov, saj je to zgolj in izključno domena lastnika. Ta pa si bo, verjamemo, prizadeval iz slovenske energetike narediti tudi mednarodno konkurenčno dejavnost. Dokler jo bodo posamezniki privatizirali, to namreč ne bo mogoče.

Dodatne informacije:

Služba komuniciranja HSE, e: petja.rijavec@hse.si, t: 01 47 04 100