O-STA

Telekom Slovenije uvaja SiOL Box S. TV komunikator Amino se poslavlja

Ljubljana, 24. januarja - Uporaba novih storitev v okviru SiOL TV zahteva vedno naprednejšo opremo pri uporabniku. Prvi SiOLov TV komunikator (STB) je bil Amino, za njim je prišel na vrsto boljši Sagem, lani pa je Telekom Slovenije uvedel še naprednejši in zmogljivejši SiOL BOX, ki je omogočil vrsto novih storitev oziroma uporabniških izkušenj. S 1. februarjem uvajajo še komunikator SiOL BOX S istega proizvajalca (Netgem 5200), ki je nekoliko enostavnejša različica starejšega brata. Novi komunikator nima trdega diska, zaradi česar ne omogoča snemanja programov in časovnega zamika. Druge funkcije so enake, pri čemer bo treba za storitve Media center, Vremein dostop do Facebooka in Twitterja prek televizije naročiti dodatek. Postopoma bo nadomestil komunikator Sagem.

V obdobju od 1. februarja do 30. junija letos velja akcijska cena komunikatorja SiOL BOX S ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev. Za nove naročnike na SiOL TV bo cena SiOL BOXa S znašala 1 evro. Za ostale bo cena 39 evrov. Če so sedanji naročniki na komunikacijsko opremo Sagem vezani na 24 mesecev, se jim vezava prekine ne glede na čas trajanja vezave, vendar velja to le za naročnike, ki so pogodbo za opremo Sagem sklenili do 31. avgusta 2010. Redna cena SiOL BOXa S sicer znaša 129 evrov z možnostjo plačila na 24 obrokov. Ta cena velja tudi v primeru drugega in vseh nadaljnjih SiOL BOXov S. Vsi ceniki, vključno z dodatki in preostalo akcijsko ponudbo, so objavljeni tudi na spletni strani www.telekom.si in portalu www.siol.net oziroma box.siol.net.

Z uvedbo SiOL BOX S se bo 24. februarja, tako kot so napovedali, dokončno poslovil komunikator Amino, ki ga ne bo več mogoče uporabljati v SiOLovem omrežju. Vzdrževanje dodatne platforme za preostalih 3 tisoč amino komunikatorjev pri naročnikih, ki še uporabljajo Amino - praviloma kot STB za drugi televizor -, povzroča nepotrebne stroške in zavira nadaljni razvoj kvalitetnejše distribucije TV signala. Vsem naročnikom, pri katerih je Amino še aktiven, v Telekomu Slovenije ponujajo zelo ugoden nakup enega od obeh SiOL BOXov ob vezavi za 24 mesecev. Za njih bo cena SiOL BOXa 49 evrov, k temu pa je treba prišteti še običajne 4 evre dodatka na mesec. Cena SiOL Boxa S znaša 1 evro, zanj ni treba plačevati mesečnega dodatka, razen v primeru, če bodo uporabniki želeli uporabljati tudi storitve Media center, Vreme, dostop do Facebooka in Twitterja in pa vrsto ostalih interaktivnih storitev kot so Šport, SiOL iO,.