O-STA

Dva meseca pred uradnim izidom filma na DVD-ju bo film Gremo mi po svoje ekskluzivno na voljo uporabnikom SiOL TV

Gremo mi po svoje ekskluzivno v videoteki SiOL

Ljubljana, 17. februarja 2011 - Najbolje gledani slovenski film Gremo mi po svoje bo dva meseca - do izida na DVD-ju - ekskluzivno na voljo naročnikom SiOL TV. Od 18. februarja bo film na voljo v videoteki SiOL, uporabniki pa si bodo film lahko ogledali v standardni in HD-tehniki.

Tik pred začetkom zimskih počitnic v videoteko SiOL prihaja najbolj gledani Slovenski film vseh časov Gremo mi po svoje, ki je z Jurijem Zrnecem v glavni vlogi pred filmska platna doslej privabil že več kot 180.000 obiskovalcev. S tem se je uvrstil na tretje mesto najbolj gledanih filmov v slovenskih kinematografih, takoj za Titanikom in Avatarjem.

Film Gremo mi po svoje tokrat ubira nekoliko drugačne poti promocije, saj bo v času med koncem predvajanja v kinematografih in izidom na nosilcu DVD ekskluzivno na voljo naročnikom storitve SiOL TV. Ti si bodo film v standardni in HD-tehniki lahko ogledali v SiOL-ovi videoteki, ki jo za podjetje Telekom Slovenije upravlja hčerinsko podjetje Planet 9.

V sodelovanju z distributerjem Cinemania Group so se skupaj s hčerinsko družbo Planet 9 za ta korak odločili, ker se zavedajo, da je v poplavi tuje produkcije promocija slovenskega filma izjemno pomembna. Slednje so lahko izpeljali prav s Cinemania Group, svojim dolgoletnim partnerjem, s katerim so razvili odlično sodelovanje. Hkrati so lahko za predvajanje filma ponudili največjo platformo videa na zahtevo v Sloveniji, ki uporabnikom ponuja prek 1400 vsebin.

Ekskluzivno ponudbo filma Gremo mi po svoje v videoteki SiOL TV bodo spremljale tudi dodatne vsebine na portalu siol.net, kjer si bodo uporabniki lahko prebrali intervju z režiserjem, nekaterimi igralci, si ogledali napovednik filma in sodelovali v nagradni igri.

Film, s katerim so, kot pravi režiser Miha Hočevar, želeli povedati, da "so mnogi odrasli vedno otroci in da imajo otroci že vse nastavke svoje odraslosti," še vedno pred filmska platna privablja številne obiskovalce. Film Gremo mi po svoje je na oktobra zaključenem 13. festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel nagrado občinstva, Jurij Zrnec pa vesno za najboljšo glavno moško vlogo.

###

Dodatne informacije: Telekom Slovenije, Služba za odnose z javnostmi, e-pošta: pr@telekom.si