O-STA

PREKMURSKI VEČER ZA SAMSKE v Gostilni Mencigar-Nobile, Ljubljana

Ljubljana, 24. februar 2011 -Prekmurska gostilna v Ljubljani: Mencigar-Nobile v sodelovanju z organizacijo "Dogodki za Samske" v Ljubljani organizira prvi prekmurski večer za samske, ki bo potekal 28. marca 2011, ob 19. uri. Pozitivni odzivi preteklih dogodkov so bili izjemni zato pričakujejo, da bo prekmurski večer razprodan.

Vabijo vas v pravo zeleno oazo miru in kotiček prijetnega druženja ob izvrstni prekmurski hrani in pijači. Gostilnica Mencigar - Nobile je ob sodelovanju s kuharskim mojstrom Brankom Časarjem sestavila najboljši izbor prekmurskih specialitet - za vse, ki bi radi okusili pravo Prekmurje. Poleg gurmanskega razvajanja z jedmi in vini, si boste lahko ogledali tipičen folklorni ples, ki je značilen za Prekmurje.

"Okusite Prekmurje in se prepričajte o dobrotah naše lepe dežele."

Izbirali boste lahko med dvema jedilnikoma - mesnim in vegetarijanskim, kjer ne bo manjkalo prekmurskih specialitet - prekajena gosja prsa na motovilcu in s hrenom, dodole s čebulo in kislo smetano, ajdova kaša z jurčki, prekmurska gibanica in izbrana prekmurska vina.

Informacije o dogodku so na voljo na spletnem mestu www.dogodkizasamske.si ali preko e-naslova info@dogodkizasamske.si.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O gostilni Mencigar Nobile:

Prekmurska gostilna Mencigar - Nobile se nahaja pod Ljubljanskim gradom v smeri Ambroževega trga. Ob sodelovanju s kuharskim mojstrom Brankom Časarjem je sestavila najboljši izbor prekmurskih specialitet - za vsak dan v času kosila kot tudi posebne t. i. "slowfood" menije.Poleg tradicionalnega jedilnika pripravljajo tudi ostale kulinarične dobrote na t. i. tematskih dnevih, ko vam bodo med drugim postregli z divjačino, jedmi naših babic in domačimi kolinami. V gostilnici imajo 3 sobe, ki imajo skupaj 84 sedežev. V Gorički sobi je na voljo tudi večja t. i. VIP miza. Pogostijo vas lahko ob priložnosti obhajil, krstov, manjših porok, zaključkov ob koncu leta, raznih obletnic in podobnih praznovanj. Za podjetja organizirajo tematske večere in catering. Pred časom so začeli tudi s ponudbo tradicionalnih poslovnih daril iz Prekmurja. V gostilni ponujajo tudi tri menije kosil. Prvi meni je vedno "na žlico", drugi je namenjen vegetarijancem, tretji pa je domači.

O organizaciji Dogodki za Samske

Organizacija Dogodki za Samske želi vsem samskim, mladim ali starejšim, ustvarjati nove priložnosti za nova spoznanja. Zavedajo se vsakdanjega tempa življenja in zaradi tega tudi manj priložnosti za spoznavanje novih, samskih ljudi. Ker se veselijo življenja in ker želijo, da bi bilo samsko življenje obdobje novih priložnosti in izzivov, za samske organizirajo take in drugačne dogodke, na tisoč in en način. Ponujajo organizirana srečanja, kjer se samski med seboj spoznajo v okoliščinah, ki jih zanimajo. Torej imajo skupno že vsaj eno stvar - s tem pa je omogočena tudi lažja interakcija. S pestro paleto zanimivih dogodkov želijo ponuditi še eno dodatno možnost za samske - od ustvarjanja kulinaričnih specialitet, degustiranja vin, mešanja koktejlov, umetniških delavnic pa vse do žurov za samske, adrenalinskih užitkov, aktivnega preživljanja prostega časa, izletov in celo potovanj v daljne dežele.

Dodatne informacije:

Ester Perozzi, direktor, PASUS d.o.o., Gostilna Mencigar Nobile, Zarnikova ulica 3, 1000 Ljubljana, tel. 01 / 4397 040, e-pošta: info@prekmurska-gostilna.si

LAJKAS, organizacija dogodkov, Nina Slapnik, s.p, Rožna dolina c. 5/44, 1000 Ljubljana, tel. 041 745 110, e-pošta info@dogodkizasamske.si