O-STA

Četrta retašijada 2011 - več kot 20 različnih zavitkov od 24. do 28. maja

Ljubljana, 17. April 2011: Gostilna Mencigar-Nobile - ambasador prekmurske kulinarike in dogodkov v Ljubljani bo v tednu od 24. do 28. maja pripravila prav poseben teden, sedaj že četrti zapovrstjo, imenovan Retašijada. Vsi, ki jih boste obiskali , boste lahko poskusili več kot 20 različnih zavitkov.

V sladkem tednu bodo ponudili različne zavitke na voljo za vse okuse in tudi za gurmane, ki radi poskušajo različne kombinacije. Med zavitki boste lahko poskusili klasičen jabolčni zavitek, makov, hruškov ali češnjev zavitek ter zavitke iz zelja, skute in grozdja. Uporabili bodo čim bolj naravne sestavine, tako da ustvarijo čim pristnejši okus.

Na zadnji dan Retašijade 28. maja pa se jim boste lahko pridružili na tradicionalni etnološko-kulinarični predstavitvi "Diši po Prekmurju" na ljubljanski glavni tržnici (Pogačarjev trg). Poskusili boste lahko prekmursko gibanico, ki so jo nekoč gostom ponujali samo ob velikih praznikih. Kmetje s prekmurskih domačij vam bodo ponudili visoko kakovostne, domače pridelke in izdelke: od kisov, marmelad, bučnega olja, naravnih sokov, prekmurskega medu, različnih žganj in tudi hrano pridelano po strogih ekoloških merilih.

Informacije o dogodku so na voljo na spletnem mestu www.prekmurska-gostilna.si, na Facebook strani http://www.facebook.com/#!/PrekmurskaGostilna.MencigarNobile ali preko e-naslova info@prekmurska-gostilna.si

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O gostilni Mencigar Nobile:

Prekmurska gostilna Mencigar - Nobile se nahaja pod Ljubljanskim gradom v smeri Ambroževega trga. Ob sodelovanju s kuharskim mojstrom Brankom Časarjem je sestavila najboljši izbor prekmurskih specialitet - za vsak dan v času kosila, kot tudi posebne t. i. "slowfood" menije. Poleg tradicionalnega jedilnika pripravljajo tudi ostale kulinarične dobrote na t. i. tematskih dnevih, ko vam med drugim postrežejo z divjačino, jedmi naših babic in domačimi kolinami. V gostilnici imajo 3 sobe, ki imajo skupaj 84 sedežev. V Gorički sobi je na voljo tudi večja t. i. VIP miza. Pogostijo vas lahko ob priložnosti obhajil, krstov, manjših porok, zaključkov ob koncu leta, raznih obletnic in podobnih praznovanj. Za podjetja organizirajo tematske večere in catering. Pred časom so začeli tudi s ponudbo tradicionalnih poslovnih daril iz Prekmurja. V gostilni ponujajo tudi tri menije kosil. Prvi meni je vedno "na žlico", drugi je namenjen vegetarijancem, tretji pa je domači.

Dodatne informacije:

Ester Perozzi, direktor, PASUS d.o.o., Gostilna Mencigar Nobile, Zarnikova ulica 3, 1000 Ljubljana, tel. 01 / 4397 040, e-pošta: info@prekmurska-gostilna.si