O-STA

PONEDELJKOVI PREKMURSKI VEČERI S POKUŠINO PREKMURSKIH VIN v Gostilni Mencigar-Nobile, Ljubljana

Ljubljana, 14. marec 2011 - Mesto Ljubljana je dobila še en zanimiv ponedeljkov večer. V prihodnje lahko vsak ponedeljek zvečer v družbi kolegov, prijateljev in poslovnih partnerjev ob pokušini prekmurskih vin preživite lep večer. Gostilna Mencigar-Nobile - ambasador prekmurske kulinarike in dogodkov v Ljubljani je pripravila širok izbor vrhunskih vin iz vinorodnega okoliša Pomurja. Za petičneže bodo poskrbeli tudi z vrhunskimi vini iz zahodnega dela Slovenije in tujine.

Vsak ponedeljek zvečer boste lahko uživali ob kapljici vrhunskega prekmurskega vina. Za vas so pripravili širok nabor izbranih vin iz prekmurskih vinskih kleti Marof, Magdič, Talaber, Šebjanič, Krompač, Tremel in ostali. Za lačne ne bodo pozabili, saj je prekmurska kuhinja v Ljubljani odprta vsak dan do desete ure zvečer.

Informacije o dogodku so na voljo na spletnem mestu www.prekmurska-gostilna.si, na Facebook strani http://www.facebook.com/#!/PrekmurskaGostilna.MencigarNobile ali preko e-naslova info@prekmurska-gostilna.si

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O gostilni Mencigar Nobile:

Prekmurska gostilna Mencigar - Nobile se nahaja pod Ljubljanskim gradom v smeri Ambroževega trga. Ob sodelovanju s kuharskim mojstrom Brankom Časarjem je sestavila najboljši izbor prekmurskih specialitet - za vsak dan v času kosila, kot tudi posebne t. i. "slowfood" menije. Poleg tradicionalnega jedilnika pripravljajo tudi ostale kulinarične dobrote na t. i. tematskih dnevih, ko vam med drugim postrežejo z divjačino, jedmi naših babic in domačimi kolinami. V gostilnici imajo 3 sobe, ki imajo skupaj 84 sedežev. V Gorički sobi je na voljo tudi večja t. i. VIP miza. Pogostijo vas lahko ob priložnosti obhajil, krstov, manjših porok, zaključkov ob koncu leta, raznih obletnic in podobnih praznovanj. Za podjetja organizirajo tematske večere in catering. Pred časom so začeli tudi s ponudbo tradicionalnih poslovnih daril iz Prekmurja. V gostilni ponujajo tudi tri menije kosil. Prvi meni je vedno "na žlico", drugi je namenjen vegetarijancem, tretji pa je domači.

Dodatne informacije:

Ester Perozzi, direktor, PASUS d.o.o., Gostilna Mencigar Nobile, Žarnikova ulica 3, 1000 Ljubljana, tel. 01 / 4397 040, e-pošta: info@prekmurska-gostilna.si