O-STA

Teden zaposljivosti mladih bomo izvedli v trinajstih krajih po Sloveniji

Mladi v obdobje odraslosti vstopamo s pridobivanjem kompetenc in razvijanjem osebnih okoliščin, ki nam omogočajo samostojno življenje in delovanje. Prvi korak na tej poti je zaključek šolanja v okviru formalnega izobraževalnega sistema; že drugi korak pa je socialno in ekonomsko osamosvajanje, ki ju prinaša zaposlitev. Zaradi oteženega prehoda v zaposlitev prihaja do ohromelosti pri osamosvajanju, kar drastično zaznamuje nadaljnje življenje posameznikov.

Na Mladinskem svetu Slovenije se že dlje časa trudimo sodelovati pri sistemskih spremembah, ki se trenutno dogajajo v naši državi. Vsakokrat pa dobro razmislimo tudi, kaj lahko mladi sami storimo, da si izboljšamo položaj na področjih zaposlovanja, stanovanj, zdravja ipd. V mesecu zaposlovanja mladih intenzivno ozaveščamo javnost o problematiki brezposelnosti mladih, ki se v zadnjem času odraža še močneje. Zato smo se odločili pozvati lokalne mladinske organizacije k sodelovanju pri izvedbi Tedna zaposljivosti mladih, ki bo potekal od 21. do 27. marca v trinajstih krajih po Sloveniji. V tem obdobju bodo mladim v mladinskih organizacijah na voljo usposobljeni svetovalci, ki bodo opravljali individualna svetovanja, kako izboljšati svojo zaposljivost glede na situacijo, v kateri je posameznik. Želimo si, da se svetovanj udeleži kar čim več mladih, ki bodo rešili vprašalnik na podlagi katerega bo svetovalec spoznal njegovo ali njeno situacijo in tako primerno svetoval.

Organizacije, ki so se pridružile Tednu zaposljivosti so: Mladinski center Bistrica ob Sotli, Mladinski center Litija, Klub koroških študentov, Zavod Študentska svetovalnica Ljubljana, Javni zavod Center za mlade Domžale, Karierni center Univerze na Primorskem, MISC Infopeka Maribor, Mladinski center Krško, Društvo Center za pomoč mladim Ljubljana, Zavod LokalPatriot Novo mesto, Mladinski center Bit Črnomelj, Mladinski svet Ajdovščina, Zavod PIP Maribor.

Lepo vas prosimo za razširjanje te informacije, saj si želimo, da doseže čim več mladih. Vemo namreč, da lahko komu od sedaj brezposelnih mladih veliko pomagamo.

Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 362 482 (Sara).

Lep mladinski pozdrav!

Mladinski svet Slovenije

***********

Sara Drašković

Odnosi z javnostmi/Public Relations

Mladinski svet Slovenije/Youth Council of Slovenia

Mobile: + 386 (0)41 362 482

@: pr@mss.si

Web: http://www.mss.si

FB: MSS

Twitter: MSS_news