O-STA

Ali nam lahko na poti k boljši zaposljivosti pomaga mladinsko delo?

Mladinsko delo ima v družbi pomembno vlogo, saj deluje preventivno, hkrati pa mladim omogoča pridobivanje kompetenc za odgovorno državljanstvo. Razmislek o tem, kaj mladinsko delo sploh je, nam lahko pomaga pri kvaliteti našega dela, pri razvoju, pri osebnem napredovanju, vrednotenju tega, kar počnemo.

Mladinski svet Slovenije je pred časom združil praktike in teoretike mladinskega dela v Sloveniji; tako je nastalo izčrpno delo z naslovom Mladinsko delo v teoriji in praksi. Knjigo je uredila Petra Pucelj Lukan, prispevke so pa prispevali Tadej Beočanin, Matej Cepin, Sabina Dogenik, Marja Guček, Irena Mrak in Petra Pucelj Lukan. Z namenom predstaviti knjigo, ki se posveča tematiki o kateri ni veliko napisanega, vas vse vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo

v ponedeljek, 28. marca 2011 ob 12. uri

v prostorih Mladinskega sveta Slovenije (Erjavčeva 4, 1000 Ljubljana).

Na novinarski konferenci bosta knjigo predstavili Petra Pucelj Lukan, urednica knjige in Irena Mrak, podpredsednica MSS za mladinsko delo.

Knjiga Mladinsko delo v teoriji in praksi je končni rezultat skoraj triletnega dela, katerega izhodišči sta tudi dva posveta (Posvet o učinkih mladinskega dela, junij 2008 in Posvet o metodah v mladinskem delu, oktober 2010). Predstavlja celosten pregled nad stanjem mladinskega dela v Sloveniji in je referenca za vse nadaljnje delo v sektorju ter predstavlja relevantno gradivo za usposabljanje mladinskih voditeljev in delavcev. Namenjena je (predvsem) tistim, ki želijo razumeti pomen mladinskega dela za posameznika in za družbo, torej tako mladinskim voditeljem in delavcem kot odločevalcem na lokalnem in nacionalnem nivoju ter akademski sferi.

Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 362 482 (Sara).

Lep mladinski pozdrav!

Mladinski svet Slovenije

***********

Sara Drašković

Odnosi z javnostmi/Public Relations

Mladinski svet Slovenije/Youth Council of Slovenia

Mobile: + 386 (0)41 362 482

@: pr@mss.si

Web: http://www.mss.si

FB: MSS

Twitter: MSS_news