O-STA

Evropski dan znanosti za mladino

Datum: 11. 4. 2011

Evropski dan znanosti za mladino (European Science Day for Youth - ESDY 2011, http://esdy.milset.org) je mednarodni dogodek, ki ga vsako leto pripravlja MILSET, mednarodno gibanje za prostočasne dejavnosti na področju znanosti in tehnologije, katerega članica je tudi Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Glavni namen dogodka je pri mladih spodbujati interes za znanost in tehnologijo, raziskovanje in odkrivanje novih znanj ter ustvarjalnost, in sicer s pomočjo spoznavanja znanosti na uporaben, zabaven in atraktiven način.

Letošnji Evropski dan znanosti za mladino, že sedmi po vrsti, bo potekal 14. aprila 2011. Tema dneva bo kemija, s čimer se vključujemo v praznovanje Mednarodnega leta kemije, ki poteka v tem letu v spomin na znanstvenico Marie Curie, ki je pred stotimi leti prejela Nobelovo nagrado za kemijo.

Vabimo vas, da skupaj z nami obeležite Evropski dan znanosti za mladino in da 14. aprila pripravite različne dejavnosti za mlade na temo kemije, s katerimi boste znanost in primere znanosti iz vsakdanjega življenja približali mladim na zanimiv in atraktiven način. Na ta način bomo tudi skupaj učinkovito obeležili Mednarodno leto kemije.

Prosimo vas, da nam na naslov info@zotks.si posredujte informacije in morebitne fotografije o dejavnostih, ki jih boste pripravili ob Evropskem dnevu znanosti za mladino, saj jih bomo zbirali ter o njih obveščali organizacijo MILSET in širšo javnost.

Anja Soršak

+386 1 62 03 693

+386 40 277 957

anja.sorsak@zotks.si

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana