O-STA

SJ MSS - Nacionalni Mladinski teden

Pozdravljeni!

Z veseljem vam napovedujemo, da se bo od 21. do 28. maja 2011 zgodil nacionalni Mladinski teden v organizaciji Društva ŠKUC s podporo Mladinskega sveta Slovenije, Zveze prijateljev mladine Slovenije, KUD Pozitiv in MISC Infopeke. Mladinski teden poteka v okviru projekta ZaVedno mladi, katerega namen je informirati mlade in hkrati povečati senzibilnost ostalih družbenih skupin za mladinske tematike.

Dogajanje v sklopu Mladinskega tedna bo pestro, deli pa se v štiri sklope:

1. Vseslovenska mladinska akcija MladeFace

Pobuda je prišla s strani skupine mladih, ki želimo povezati vse mlade v Sloveniji, da v soboto, 21. maja 2011 s skupnimi močmi naredimo ogromno dobrih del za svoje domače okolje. Gre za prostovoljno iniciativo mladih, ki bomo na ta dan pokazali vsem okoli sebe, da smo mladi aktivni, kompetentni in družbeno odgovorni. Več na spletni strani www.mladeface.si!

2. Pisana paleta mladinskih dogodkov v različnih krajih po Sloveniji

Program Mladinskega tedna je sooblikovalo več kot 30 mladinskih organizacij. Tekom tedna se bodo v 9 krajih po Sloveniji zvrstili različni mladinski dogodki, kot so delavnice, okrogle mize, športne igre, razstave, koncerti, gledališke predstave, dnevi odprtih vrat, literarna branja ... Celoten program najdete tukaj.

3. TuPaTamBus

20. maja 2011 bo na pot po Sloveniji krenila ekipa ustvarjalcev in mladinskih voditeljev, ki bodo mladinsko dogajanje pripeljali v šest krajev, kjer tega manj kot v večjih središčih. TuPaTamBus bo z delavnicami stripa, žongliranja, ročnega sitotiska, tolkalsko delavnico [...] obiskal Idrijo, Bistrico ob Sotli, Jesenice, Metliko, Mislinjo in Celovec.

4. Noč mladih

V Noči mladih, 27. maja 2011, se bodo predstavili mladi s svojim kulturnim programom. Osrednji dogodek bo potekal v Ljubljani na različnih prizoriščih: oder pred Društvom ŠKUC, Dijaški dom Ivana Cankarja, Breg Ljubljanice, pod Arkadami na glavni Ljubljanski tržnici, Park Tivoli... Program osrednje Noči mladih najdete tukaj. Poleg Ljubljane bodo Noč mladih priredili tudi v Litiji, Ormožu, Pekrah, Mirni in Slovenskih Konjicah.

Namen nacionalnega Mladinskega tedna je promocija mladih in mladinskih organizacij v Sloveniji in zamejstvu ter hkrati informiranje mladih o različnih možnosti in priložnostih za aktivno vključevanje v mladinsko dogajanje v njihovem okolju.

Za več informacij se lahko obrnete na Živo Jurančič, koordinatorko Mladinskega tedna na kontaktne podatke:

Info center ŠKUC, Stari trg 21 1000 Ljubljana

e: info.skuc@lmit.org

t: 041 256 511

Lep mladinski pozdrav!

Ekipa projekta ZaVedno mladi