O-STA

Psion je potrdil začetek dostave novega trpežnega in cenovno ugodnega dlančnika (PDA) Psion EP10

* Prednaročila, preko 7.000 enot, bodo strankam dostavljena v enem letu

* Najhitrejša naprava v svoji kategoriji, ki nudi obilo funkcij

* Pripravljen za ZDA, evropske in azijske brezžične trge z omrežji CDMA in GSM

LONDON - (BUSINESS WIRE)- Psion PLC (LSE: PON.L) je danes objavil splošno dostopnost svojega najnovejšega trpežnega poslovnega dlančnika EP10 na vseh glavnih trgih. Naprava je namenjena uporabnikom, ki potrebujejo vzdržljive majhne prenosne računalnike z veliko funkcijami.

EP10, ki je odličen za uporabo na različnih področjih, kot so storitve na terenu, poštne in kurirske storitve, izdajanje vstopnic in organizacija dogodkov ter prevozne in varnostne naloge, je že dosegel zgodnji uspeh. Podjetje je sprejelo neizmerno veliko število prednaročil; več kot 7.000 enot bo dostavljenih v enem letu. Med zgodnjimi naročniki so britanski Varilink, z naročilom za 3.500 enot, in nemški Warok, z naročilom za 1.000 enot, prav tako pa tudi podjetja iz ZDA, Francije in Beneluksa s prav tako zajetnimi naročili. Skupna vrednost prednaročil za EP10 znaša skoraj 5 milijonov britanskih funtov.

EP10 je dosegel tudi pozitivno oceno trga, ko so ga pred začetkom prodaje testirali partnerji in stranke. EP10 je skupno prestal skoraj 100.000 ur testiranja v laboratorijih in na terenu.

"Celoten odziv in vsa zgodnja naročila, ki smo jih prejeli za EP10, kažejo, da gre za napravo, ki so jo naši kupci in parterji čakali," je dejal generalni direktor Psion PLC John Conoley. "Še več, ta proizvod smo dali na trg pravočasno s predvidenim proračunom, kar predstavlja še en uspešen začetek prodaje za Psion."

EP10 ponuja vse funkcije in trpežnost prenosnega računalnika visokega razreda v obliki majhne in cenovno dosegljive naprave. Zaradi brezžične zasnove z mnogo funkcijami, ga lahko ljudje, ki potrebujejo dostop do podatkov na terenu, na primer kurirji in tehniki ali zastopniki na terenu, uporabljajo kjerkoli.

EP10, ki ga poganja najnovejši poslovni procesor Texas Instruments AM3715 Sitara ARM, je najhitrejša naprava v svoji kategoriji*. Pohvali se lahko z velikim, 3,7 inčnim LCD zaslonom visoke ločljivosti, ki je občutljiv na dotik, prav tako pa podpira najnovejše standarde mobilne komunikacije, na primer CDMA (EV-DO rev A) ali GSM (UMTS 3.8G HSPA+), GPS, Wi-Fi in Bluetooth. V napravo je vključen tudi vse-smerni 2D program za izdelavo slik in dodaten 3.2 megatočkovni fotoaparat z avtomatskim ostrenjem in dvojno LED bliskavico.

Da bi upravičil prihodnje investicije, EP10 ponuja celoten nabor interaktivnih senzorjev, ki so na voljo v tej panogi: giroskop, tipalo za svetlobo, GPS, magnetometer (digitalni kompas), merilnik pospeška in tipalo za bližino. Vse senzorje je mogoče prilagoditi tudi z vrsto programskih in strojnih dodatkov, ki so na voljo našim partnerjem.

Psion je pri svojih proizvodih vedno podpiral modularnost in pri EP10 ni nič drugače. Naprava podpira modularne tipkovnice, vrsto baterij, ima režo za micro-SD spominsko kartico in module za hitro razširitev, ki omogočajo uporabo prirejenih strojnih vmesnikov, na primer vhodno izhodnih prenosov, integracijo RFID, DEX ter biometričnih čitalcev, ki še dodatno izboljšujejo zmogljivost.

EP10 je bil glavna tema razprav v poslovni spletni skupnosti podjetja, www.ingenuityworking.com, in naši partnerski izmenjavi rešitev, IngenuityLive!

Cene EP10 se začnejo pri 1.850 ameriških dolarjih, naprava pa je na voljo pri vseh registriranih Psionovih prodajalcih.

Za več novinarskih informacij o EP10 obiščite: community.psion.com/ep10presspack

Psion in EP10 sta zaščitna znaka Psiona PLC in podružnic.

O podjetju Psion

Podjetje Psion je pionir na področju kvalitetnih dlančnikov in njihove uporabe na industrijskih trgih po svetu. V mobilnem računalništvu že od leta 1980 izvajamo inovacije, katerih začetki segajo do izuma dlančnikov, in nudimo pomoč pri reševanju poslovnih težav naših strank po svetu, ki vključujejo Volkswagen, SNCF, RWE, nPower, E.ON, BMW, Goodyear, Copenhagen Airports, BNSF in mnogi ostali.

Z našim poslovnim modelom odprtih inovacij lahko skupaj z našimi strankami in partnerji soustvarjamo nove različice naše mobilne strojne opreme, programske opreme in storitev, ki ustrezajo posebnim potrebam na trgu. To lahko dosegamo z našo spletno skupnostjo za odprte inovacije www.ingenuityworking.com.

Psion PLC je delniška družba, ki kotira na Londonski borzi. Sedež ima v Londonu, podružnice pa v Evropi, Severni Ameriki, Aziji, Latinski Ameriki in Afriki. Za več informacij obiščite www.psion.com

* Na podlagi 2.1. verzije Drystone so rezultati merjeni v MIP. Testi so bili maja 2011 opravljeni v laboratorijih podjetja Psion.

Kontakti

Globalno:
Psion PLC
Jonathan Brayshaw, +44 7827 345388
Jonathan.brayshaw@psion.com
ali
U.S.:
Schwartz Communications for Psion
Scott Love, 781-684-0770
psion@schwartzcomm.com