O-STA

Slovesna razglasitev rezultatov tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS

V nedeljo, 5. junija 2011, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala Slovesno razglasitev rezultatov tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev ZOTKINI TALENTI.

Prireditev smo pripravili v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS ter da smo širši množici predstavili njihove rezultate oziroma dosežke. Na ta način želimo v ZOTKS njihovim dosežkom, ki so plod nadarjenosti in trdega dela, posvetiti posebno pozornost ter mlade dodatno spodbuditi k nadaljnjemu udejstvovanju na področju naravoslovja in tehnike oziroma raziskovanja in znanosti ter razvijanju njihovih sposobnosti. Obenem pa je to priložnost za mlade, da se z vrstniki srečajo še v netekmovalnem vzdušju ter tako navezujejo in ohranjajo prijateljske stike, ki so prav tako kot uspehi na tekmovanjih in srečanjih pomembni za razvoj in uresničitev posameznikovih potencialov.

Na prireditev je bilo povabljenih 676 zlatih nagrajencev, ki so si priznanja prislužili ob pomoči več kot 450 mentorjev in seveda njihovih staršev, ki so se prireditve prav tako udeležili. Nagrajence so pozdravili in jim čestitali častni gostje: dr. Mitja Slavinec, predsednik ZOTKS, dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport, Jani Möderndorfer, podžupan Mestne občine Ljubljana, dr. Franci Demšar, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Antoine van Ruymbeke, predsednik evropskega dela MILSET-a, Mednarodnega gibanja za prostočasne dejavnosti na področju znanosti in tehnologije. Dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport, je med drugim povedal, da smo Slovenci lahko ponosni, da imamo tako perspektivno znanstveno mladino.

Prireditev je povezoval Jure Godler, program pa so popestrili še improvizatorji Šila urce, plesalca Tjaša Pajer in Matej Starič, zapela je Maja Keuc, nekdanja udeleženka ZOTKS poletnih taborov, prireditev pa sta sooblikovala ZOTKINA TALENTA Kaja Jarm in Aljaž Bastič.

Vsem zlatim nagrajencem še enkrat čestitamo ter upamo, da se naslednje leto vidimo v še večjem številu.

Foto: Jorg Ceglar