O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu v pričakovanju koncerta Oliverja Dragojevića na Starem gradu Celje

Pestra in raznolika prireditvena ponudba na različnih prizoriščih

Celje, 20. junij 2011, Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 se počasi pomika v drugo polovico junijskega prireditvenega dogajanja. Kljub nekoliko nestabilnim vremenskim razmeram, je za nami kopica odlično obiskanih dogodkov, ki smo jih v preteklih tednih pripravili za vse, ki v prireditvenem dogajanju prepoznavajo dodano vrednost svojega bivanja v mestu ob Savinji. Med vrhunci ponudbe prihajajočega tedna bo nedvomno koncert legende hrvaške glasbe, Oliverja Dragojevića, ki se bo občinstvu prvič predstavil v veličastnem okolju enega najimpozantnejših gradov v Sloveniji. Na račun bodo prišli tudi mladi, ljubitelji alternativne kulture, saj bo v Celju potekal že tretji FACK - Festival alternativne celjske kulture, ki ga organizira društvo Komot. Pestra bo tudi ponudba prireditev za otroke, ki bodo lahko uživali v Gusarski zabavi, lutkovnih predstavah in delavnicah. Med glasbenimi dogodki tega tedna pa velja omeniti še Poletni glasbeni večer orkestrov glasbene šole Celje. Na Starem gradu Celje pa bo konec tedna tudi prvič uprizorjena gledališka predstava celjskega pisca in režiserja, Mihe Alujeviča: Knezi Celja - skrivnost gradu Ojstrica, ki bo v grajskem okolju še pridobila na izpovedni moči in privlačnosti.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

Danes, v ponedeljek, 20. junija med 18.00 in 19.00 uro lahko najmlajši obiskovalci na Mestni plaži (v primeru slabega vremena odpade) obiščejo Otroške urice ali zvečer ob 19.30 v Špitalski kapelici prisluhnejo recitalu kontrabasista Mihe Firšta, ki se mu bo, kot posebna gostja, pridružila še violinistka Jerica Kozole. Vrhunec prireditvene ponudbe je nedvomno koncert Oliverja Dragojevića na Starem gradu Celje (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) v torek, 21. junija ob 20.30. V sredo, 22. junija od 17.00 do 19.00 bo v Osrednji knjižnici Celje - knjižnici pri Mišku knjižku potekala brezplačna Gusarska zabava za otroke.

Prav tako v sredo, 22. junija ob 18.00 lahko obiskovalci na Mestni plaži udeležijo Minutke za zdravje in ob 19.00 Potopisnega predavanja (v primeru slabega vremena v Gostilnici Špital za prjatle). V četrtek, 23. junija ob 18.00 Lutke vabijo na Mestno plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) na ogled predstave Pojte, pojte drobne ptice v kateri nastopata Iuna Ornik in Andrej Fon. V četrtek, 23. junija bodo ob 20.00 na odprtem prizorišču Vodnega stolpa koncertirali Mladinski pihalni orkester, Extra band in Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje. Prav tako v četrtek, 23. junija lahko obiskovalci ob 21.00 v Kavarni celjskega mladinskega centra obiščejo predavanje Matije Jošta, alpinističnega inštruktorja in gorskega reševalca, ki jo opravil okrog 800 vzponov po vsem svetu.

V petek, 24. junija od 12.00 se bo v mestu ob Savinji, na Starem gradu Celje odvijal že tretji FACK - Festival alternativne celjske kulture. Prav tako v petek, 24. junija bo ob 18.00 v Cerkvi sv. Danijela potekala Svečana spominska maša in ob 19.00 na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) Cocktail party. Sobotno dopoldne, 25. junija ob 10.00 vabi v Atrij Celjskega mladinskega centra na poslušanje glasbenega nastopa Sanje Poljšak Pesan ter na udeležbo na delavnici Ljudske pesmi in pripovedke. Prav tako v soboto, 25. junija ob 11.00 na Mestni plaži Celje (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena v nadomestnem terminu) predstava Škratovega lutkovnega gledališča iz Celja in ob 21.00 na Starem gradu Celje (v primeru slabega vremena v nadomestnem terminu) predstava Celjana, Mihe Alujeviča: Knezi Celja - Skrivnost gradu Ojstrica, v kateri nastopajo člani KUD Zarja Trnovlje - Celje. Svoj tedenski izbor lahko obiskovalci zaokrožijo v Atriju Celjskega mladinskega centra, kjer bodo v soboto, 25. junija ob 21.00 koncertirale Kombinatke, skupina deklet, ki pojejo pesmi upora zaradi svoje vere v vrednote kot so pogum, solidarnost, zvestoba ideji ter srčnost.

Prilagamo tudi fotomaterial:

Na fotografiji utrinek iz predstave Knezi Celja - Skrivnost gradu Ojstrica ( fotodokumentacija KUD Zarja Trnovlje - Celje)

Več info: Jerneja Kolar, referentka za prireditve, tel..: 03 42 87 941. Mobi: 051 681 997, e-pošta: novice.zavodceleia@celje.si.