O-STA

Zabavno v Bohinju: Festival BoFejst

V želji po zabavni prireditvi namenjeni družinam in predvsem otrokom, Turistično društvo Bohinj tudi letos pripravlja zabavno in poučno prireditve za otroke. Prireditev bo tridnevna in sicer 8.,9. in 10. julija. Dogajanje bo v vseh vremenskih razmerah na celotnem prireditvenem prostoru Pod Skalco.

Dogodek, ki ga otroci že nestrpno pričakujejo se prične v petek 9.julija ob 19.00 uri, ko bomo prvič uživali v nastopih vsaj 20 pretežno bohinjskih talentov. Kot popestritev bodo nastopili tudi že uveljavljene pevke in pevci. Še posebej vabimo navijače tistih, ki bodo nastopili in se tudi borili za naslov 1.BoFejstovega talenta, ki bo prejel lepo nagrado za zmagovalca. Glavno nagrado za zmagovalca bosta prispevala Turistična agencija Destina in Eko hotel park iz Bohinja. Najboljšega bo izbirala 3 članska strokovna žirija, ki bo seveda poslušala predvsem glas ljudstva, tako da več navijačev pomeni določeno prednost.

Nadaljujemo v soboto, ki je pisana, polna različnih dogodkov in delavnic. Dopoldanski program se bo odvijal med 11.00 in 14.00 uro, popoldanski pa med 17.00 in 19.30 uro. Vrhunci sobotnega programa so v času cirkuške predstave ter predstave Družinskega gledališča Kolenc: Čarovnica Lili v cirkusu. Popoldan bo gledališče Mladimaj iz Ljubljane skupaj s portalom GuGu.si uprizorilo lutkovno glasbeno plesno animacijo Skači, pleši, vriskaj na ves glas. K nam v goste pride tudi čarovnik Toni s prijateljem medvedom Čalapinkom.

Bohinjska nedelja 10.julija, ima isti urnik, 11.00 do 14.00 dopoldan in 17.00 in 19.30 uro popoldan.

Nedelja ponuja pokušino bohinjskega masla, zaske in mohanta, nastope bohinjskih folklornih in plesnih skupin.

Vrhunec za marsikoga bo tudi prihod Boštjana Logarja, dirkača v rallyju, ki bo predstavil svoj avto in šport. Dopoldne nas obišče tudi dirkalnik Rori z mehanikom Janezom in zajčkom Bliskom, ki bosta sodelovala v glasbeno plesni animaciji. Gledališče Bicikleta bo ponudilo predstavo z naslovom Najboljši ciganski muzikant.

Na koncu nas bo vse skupaj starše in najmlajše zavrtela še Manca Špik s svojim otroškim programom.

V času dogajanja bomo ponudili več različnih delavnic, stalno dogajanje na odru, predstavitev slavnih športnikov za dobrodelne namene, predstavitev bohinjskih društev in organizacij. Letošnji dobrodelni namen festivala je zbiranje denarja za šolo v naravi bohinjskih otrok, ki obiskujejo osnovno šolo za učence s posebnimi potrebami Anton Janša v Radovljici.

Točen program festivala in še mnogo več, je objavljeno na www.bohinj-info.com.

Vstopnine ni, ravno nasprotno - upamo, da bo vsak odšel s kakšnim lepim spominom in se z navdušenjem vrnil v letu 2012, ko bomo priredili zimski 3.BO BRRR FEjST in poleti že 5. BO FEjST.