O-STA

Mobitelov GPRS roaming s hrvaškim HT Cronet že deluje

Z današnjim dnem lahko na podlagi pogodbe o gostovanju na področju storitev GPRS (ki sta jo družba Mobitel in HT Cronet podpisala 1. februarja 2002) Mobitelovi GSM naročniki prednosti paketnega prenosa podatkov uporabljajo tudi v omrežju hrvaškega operaterja HT Cronet. Do 31. marca 2002 bodo GPRS storitve v omrežju HT Cronet na voljo po promocijski ceni 6,2 SIT za 10kB prenesenih podatkov (cena je informativna, ker je vezana na valutno razmerje HRK/SIT in vključuje DDV).

Mobitelovi GSM naročniki lahko v omrežju HT Cronet prek tehnologije GPRS dostopajo do WAP-a, interneta, uporabljajo elektronsko pošto, mobilno e-poslovanje in e-bančništvo. Pošiljanje SMS sporočil prek storitve GPRS v omrežju HT Cronet ni mogoč. Količina prenesenih podatkov bo obračunana glede na obračunsko enoto 10kB (6,2 SIT za 10kB prenesenih podatkov). Cena storitve je enaka ne glede na izbrani APN omrežja Mobitel GSM.

Pogodba, ki sta jo družba Mobitel in HT Cronet podpisala 1. februarja 2002, je prvi tovrsten dogovor tako za družbo Mobitel kot tudi za HT Cronet. Hkrati sta operaterja postala tudi ena prvih evropskih in svetovnih operaterjev z delujočim GPRS roamingom.