O-STA

Tradicionalni 55. Kravji bal v bohinju od 16. do 18. septembra

Turistično društvo Bohinj v času od 16. do 18. septembra na prireditvenem prostoru pod Pršivcem v Ukancu pripravlja tradicionalni, že 55. KRAVJI BAL V BOHINJU.

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let prejšnjega stoletja predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone. Na prireditvi sodelujejo planšarji in majerji, ki z višje ležečih planin privedejo okrašene trope živine in na ramenih prinesejo "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini.

V Bohinju bo veselo že v petek, 16. septembra, ko vas vabimo na Planšarski dan. Začel se bo ob 16.00 uri z ogledom Bohinjske sirarne, nadaljeval pa pod kozolcom v Studorju, kjer si boste lahko ogledali in prisluhnili Srenjskim predicam, ki bodo prikazale to staro obrt in vaške skeče; poskusili domače maslo ali odličen sir. V sodelovanju z Muzeji v BohInju bo poskrbljeno za brezplačen ogled Oplenove hiše.

V soboto, 17. septembra vabimo na drugi rekreativni kolesarski maraton v Bohinju. Daljša proga ima cca 60 km, krajša pa cca 30 km. Za vse spremljevalce bo organiziran pohod k slapu Savica. Na progi organizator zagotavlja postanke. Štart daljšega maratona je ob 9.30, krajšega pa ob 10.00 uri. Prijave sprejemamo od 07.00 zjuraj, predprijave pa do 15.9.2011.

Tradicionalni Kravji bal pa se prične v nedeljo, 18. septembra ob 10.00 uri na prireditvenem prostoru v Ukancu. V bogatem spremljevalnem programu bodo nastopili: odrasla in otroška Folklorna skupina Bohinj, Folklorna skupina KUD Triglav Srednja vas, Godba Bohinj, citrarka Tjaša Repinc, ljudski pevci iz Repišča v Halozah in Poljanski orgličarji. Za celodnevno zabavo bo skrbel ansambel Gregorji, za popestritev skupina Disco kreiners, za humor pa Kondi Pižorn.

Več informacij o dogajanju v Bohinju najdete na www.bohinj-info.com/kravjibal

Predstavniki medijev se AKREDITIRAJO na e-mail: jure.sodja@bohinj-info.com ali na telefonski številki 040/572-611. Važno zaradi pošiljanja vabila!

Se vidimo pri nas doma!