O-STA

22. september dan za "NAJ KOPALIŠČA" in "NAJ KAMPE" 2011

V okviru uredništva radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se bo 22. septembra že 21. sezono zapored zaključil izbor najbolj priljubljenih kopališč pri nas. Družbo mu bo prvič delala tudi razglasitev "Naj kamp 2011", in sicer v sodelovanju z revijo Avto-Dom ter spletnim portalom www.avtokampi.si! Kopališča so letos prejela rekordnih skoraj 78.000 glasov, slovenski in hrvaški kampi pa so že v prvi akciji prejeli kar 20.686 glasov.

Izbor za "Naj kopališče" se je tudi letos tradicionalno začel konec aprila. Člani ekipe radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" so v štirih mesecih obiskali 17 kopališč, obiskovalci in obiskovalke teh pa so v tem času 103 kopališčem namenili skoraj 78.000 glasov, kar je približno 18.000 več kot lani in trikrat več kot pred petimi leti. "Veseli nas, da izbor "Naj kopališče" iz leta v leto raste, in sicer v smislu vedno večjega odziva oziroma oddanih glasov, kot tudi v smislu pomembnega opazovalca dogajanja na trgu. V radijskih oglašanjih namreč izpostavljamo novosti, prednosti posameznih kopališč in opozarjamo na morebitne pomanjkljivosti. Bistveno pa je še vedno, da kopališč ne ocenjujemo mi, ampak to storijo obiskovalci sami," je teden dni pred razglasitvijo najboljših slovenskih kopališč v sezoni 2011 povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing.

Glede na to, da Slovenci nismo samo zapriseženi ljubitelji voda in kopanja v njih, ampak tudi pristaši kampiranja, so se v uredništvu radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" povezali s strokovnjaki revije Avto-Dom ter spletnega portala www.avtokampi.si in prvič pripravili tudi izbor "Naj kamp". Ta je v prvi sezoni potekal deset tednov, z njim pa so bile prvič prestopljene tudi meje, saj je bilo v boj za najvišja mesta v devetih različnih kategorijah razvrščenih 259 slovenskih in hrvaških kampov. Slednji bodo tako, poleg ocen domačih in tujih strokovnjakov ter institucij, prejeli še ocene neposrednih uporabnikov. "Ocenjujemo, da izbor "Naj kamp" že ima svoje privržence in da 20.686 prejetih glasov v prvem letu akcije pomeni, da smo na pravi poti. Koristni podatki, osebne izkušnje in informacije iz prve roke so za ljubitelje kampiranja odločilnega pomena. Zavoljo izrazitega vzpona kampinga in karavaninga računamo, da se bo tudi izbor "Naj kamp" v prihodnje hitro razvijal ter pridobival na svojem pomenu," je povedal Primož Longyka, direktor AS-Press d.o.o., ki izdaja revijo Avto-Dom in je hkrati organizator sejma Festival kamping & karavaning.

Imena najbolj priljubljenih slovenskih kopališč v šestih kategorijah in najboljši slovenski ter hrvaški kampi v devetih kategorijah bodo znani 22. septembra, ko se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začel sejem 9. Festival kamping & karavaning 2011, ki bo trajal vse do nedelje, 25. septembra.