O-STA

"Naj kampi" in "Naj kopališča" na zmagovalnih odrih

V podjetju Alpe Adria Media Marketing so na Festivalu kamping in karavaning pripravili zaključek izbora "Naj kopališče 2011". Ta je minulo poletje potekal že 21. leto zapored. V sodelovanju revijo Avto - Dom in spletnim portalom www.avtokampi.si pa so prvič pripravili tudi izbor "Naj kamp". V slednjem je priznanja prejelo 27 slovenskih in hrvaških kampov, v šestih kategorijah pa je bilo nagrajenih tudi 18 slovenskih kopališč.

Od aprila do sredine septembra so 103 slovenska kopališča že 21. leto zapored v uredništvu radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" prejela rekordnih skoraj 78.000 glasov. To je kar 18.000 tisoč več kot lani in trikrat več kot pred petimi leti. "Akcija še vedno poteka tako, da najbolj priljubljena kopališča ocenjujejo obiskovalci. Ti so letos oddali rekordno število glasov in tako pokazali, da je sodoben gost zahteven, da opazi vse podrobnosti in da je nanje, tako dobre kot slabe, tudi pripravljen opozoriti na glas. Naloga naše radijske ekipe pa je, da igra vlogo opazovalca dogajanja na trgu in kopališča z različnih zornih kotov predstavlja širši javnosti," je ob zaključku akcije "Naj kopališče 2011" povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing.

Zmagovalna kopališča so ...

Naj kopališča so bila tudi v letošnjem izboru razdeljena v šest različnih kategorij. Med nagrajenci je precej "starih" prejemnikov priznanja za "Naj kopališče", na prvih treh mestih pa je tudi nekaj novih ponosnih dobitnikov najvišjih priznanj.

V kategoriji naravnih kopališč je največ glasov prejel lani drugouvrščeni, Simonov zaliv, drugo mesto Grajsko kopališče Bled, tretje mesto pa je osvojilo obmorsko kopališče Talaso Strunjan. V kategoriji letnih kopališč v primerjavi z lanskim letom ni bilo sprememb. Na najvišji stopnički je Laguna - mestna plaža Ljubljana, na drugi Letno kopališče Celje in na tretji Letno kopališče Kranj. V kategoriji pokritih, v preteklih letih kategoriji vodnih parkov, so se zmage znova veselili v Vodnem mestu Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Vodnemu parku Bohinj, tretje pa Aquaparku Žusterna. Terme Snovik so iz lanskega drugega letos napredovale do najvišjega, prvega mesta v kategoriji malih termalnih kopališč. Drugega mesta so se razveselili v Termah Radenci, tretjega pa v Termah & Wellnessu LifeClass Portorož. V kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so največ glasov prejeli v Laškem, natančneje v Termalnem Centru Wellness Parku Laško. Mesto za njim so si priborili v Termah Zreče, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddani glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. V kategoriji velikih termalnih kopališč je zmaga tudi letos pripadla Termam Čatež. Sledijo lani tretje, Terme Olimia z Aqualuno ter lani druge Terme 3000 Moravske Toplice.

Prvič tudi izbor "Naj kamp"

Glede na to, da Slovenci nismo samo zapriseženi ljubitelji voda in kopanja v njih, ampak tudi pristaši kampiranja, so se v uredništvu radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" povezali s strokovnjaki revije Avto-Dom ter spletnega portala www.avtokampi.si in prvič pripravili tudi izbor "Naj kamp". Ta je v potekal deset tednov, z njim pa so bile prvič prestopljene tudi meje, saj je bilo v boj za najvišja mesta v devetih različnih kategorijah razvrščenih 259 slovenskih in hrvaških kampov. Ti sicer že imajo ocene domačih in tujih strokovnjakov, tokrat pa jih je ocenilo tudi slabih 21 tisoč uporabnikov. "Ocenjujemo, da izbor "Naj kamp" že ima svoje privržence in da 20.686 prejetih glasov v prvem letu akcije pomeni, da smo na pravi poti. Koristni podatki, osebne izkušnje in informacije iz prve roke so za ljubitelje kampiranja odločilnega pomena. Zavoljo izrazitega vzpona kampinga in karavaninga računamo, da se bo tudi izbor "Naj kamp" v prihodnje hitro razvijal ter pridobival na svojem pomenu," je povedal Primož Longyka, direktor podjetja AS-Press, izdajatelj revije Avto-Dom in hkrati tudi organizator sejma Festival kamping & karavaning, ki ta konec tedna poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Zmagovalni kampi so ...

V kategoriji manjših kampov v Dalmaciji so se na prva tri mesta uvrstili: kamp Biograd v Biogradu na moru, kamp Filip v kraju Sveti Filip i Jakov ter kamp Aloa na Bolu na otoku Braču. V kategoriji velikih kampov v Dalmaciji so največ glasov prejeli: kamp Straško v Novalji na otoku Pagu, kamp Šimuni v Šimunih, prav tako na otoku Pagu ter tretji po vrsti, kamp Solaris, Šibenik.

Med manjšimi kampi Kvarnerja je največ glasov prejel kamp Lopari v Nerezinah na otoku Lošinj. Drugo mesto je osvojil kamp Bor na Krku, tretje pa kamp Zidine v kraju Lopar na otoku Rabu. Zmago v kategoriji velikih kampov v Kvarnerju si je priboril kamp Čikat v Malem Lošinju. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Ježevac na Krku in tretje mesto kamp Njivice na Krku. V Istri so najboljši manjši kampi: kamp Ulika Rovinj, kranjski kamp Premantura - Pula in tretji najboljši kamp Materada iz Poreča. Med večjimi kampi v Istri pa so se na prva tri mesta uvrstili: kamp Zelena laguna v Poreču, kamp Stella Maris iz Umaga in kamp Lanterna v Taru. V kategoriji nudističnih in mešanih kampov je prvo mesto osvojil kamp Straško v Novalji na Pagu, drugo mesto pripada kampu Kanegra v Umagu, na tretjem mestu pa je pristal kamp Koversada iz Vrsarja. S številnimi kampi se lahko pohvalimo tudi v Sloveniji. Med manjšimi je največ glasov prejel kamp Kolpa v Vinici, sledi mu kamp Koren iz Kobarida in kamp Dolenjske Toplice. Najboljši slovenski večji kamp je postal kamp Terme Čatež v Čatežu ob Savi. Drugo mesto je osvojil kamp Šobec v Lescah na Gorenjskem, na tretje mesto pa se je uvrstil kamp Term 3000 v Moravskih Toplicah.

Pod blagovno znamko "Naj" že jeseni sledita naslednja izbora. Oktobra se bosta namreč začela izbora "Naj wellness" ter "Naj hotel". V prvi polovici decembra pa se jima bo pridružil še najstarejši, izbor za "Naj smučišče 2011/2012".