O-STA

9. Festival kamping & karavaning 2011 v četrtek odpira vrata

Gospodarsko razstavišče bo od 22. do 25. septembra ponovno v znamenju svobodnega preživljanja prostega časa. Poleg kampov, opreme in storitev, bo na ogled in naprodaj - seveda z mnogimi sejemskimi ugodnostmi - preko 120 avtodomov, počitniških prikolic in mobilnih hišic, sejem pa bo popestril zanimiv spremljevalni program.Ves čas sejma bo potekala tudi sejemska nagradna igra s preko 100 praktičnimi nagradami za popotnike in kampiste.

Freedom Center Celje bo na zunanji ploščadi vsak dan pripravil Tekmovanje s premikovalnikom (moverjem) Kronings, s katerim boste lahko obiskovalci vse štiri dni tekmovali za najboljši čas, dosežen s prikolico Hobby na spretnostnem poligonu. Prvih pet tekmovalcev, z najboljšimi doseženimi časi v štirih dneh, bo nagrajenih.

Za brezplačni test plinotesnosti svojega počitniškega vozila se lahko obiskovalci najavijo na 041 616 008, Bogdan ali na bogobike@gmail.com, nato pa v času sejma na ploščad sejmišča pripeljejo svoj avtodom ali počitniško prikolico na brezplačni test plinotesnosti, z izdajo evropskega certifikata "G607 za mobilne enote". Strokovnjaki podjetja Rudolf Moto iz Novega mesta vam bodo poleg tega lahko opravili še brezplačni posezonski preventivni pregled bivalne nadgradnje in opreme, vključno s testiranjem električne napeljave in pregledom podvozja in motorjev Ducato, Transit, Boxer, Sprinter in Daily.

Predstavljene novosti

Na sejmu se bo predstavilo kar nekaj novih razstavljavcev in blagovnih znamk. Med domačimi novostmi bodo seveda tiste iz ponudbe Adrie, družbo jim bo delal prekmurski Carthago Tourer, predstavil pa se bo tudi novi slovenski proizvajalec malih prikolic Mont Line. Prikoličarji bodo navdušeni nad letošnjo zvezdo med novostmi, Hobby Premium, ki je pobrala največ aplavzov tudi na sejmu v Düsseldorfu. Končno so prišle na naše tržišče tudi prikolice Elnagh in avtodomi Morelo, PLA ter Weinsberg. Vse številnejši uporabniki šotorskih prikolic pa si bodo lahko ogledali po petih letih prenovljene Camp-let, z novim modelom Premuim.

Kot običajno, bo najbolj celovito ponudbo mobilnih hišic predstavila Adria, pod blagovnima znamkama Sun Roller in Adria Home, ki ju proizvajajo v Črnomlju. Tudi letos so pripravili nekaj novosti. Prvič pa se jim bosta pridružila še dva domača razstavljavca: trebanjski REM in novinec M Mobil iz Dobove, svojo modularno bivalno enoto pa bo predstavilo tudi podjetje Riko Hiše.

Ponovno bomo lahko izmenjali izkušnje z avanturističnimi popotniki z avtodomi Desert Soul, ki bodo svoj tabor postavili na zunanji ploščadi. Na prvi večer sejma pa bodo na sejmu podelili nagrade Naj kopališče 2011 in novo nagrado Naj kamp 2011, v sklopu katere slovenski kampisti izbirate "naj" slovenske in hrvaške kampe v devetih kategorijah.

Nemške EKO vinjete na sejmu

AMZS, ki v Sloveniji prodaja nemške EKO vinjete (brez katerih z vozilom ne smemo v večino velikih nemških mest), bo obiskovalcem sejma olajšal nakup. Dovolj je, da s seboj prinesete ORIGINALNO PROMETNO DOVOLJENJE IN HOMOLOGACIJO vozil, za katera želite kupiti nalepko. Ta ni vezana na lastnika, temveč na vozilo in njegovo registrsko številko, zato je "večna". Za člane AMZS je cena 10 EUR, za nečlane pa 15 EUR. Nalepko vam bodo izdali takoj, na njihovem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B.

Več o sejmu na www.festival-kamping-karavaning.si