O-STA

V Celje ta vikend prihaja Podeželje v mestu

Prireditev namenjena obujanju tradicije podeželja

Celje, 3. oktober 2011, V mestnem središču Celja bo v soboto, 8. oktobra 2011 od 9.00 do 13.00 potekala prireditev Podeželje v mestu. Prireditev, katere osnovni namene je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov ter storitev ponudnikov s kmetij, se bo odvijala v vsakem vremenu. Obisk prireditve je brezplačen.

Prireditev, ki poteka pod okriljem Mestne občine Celje ter v organizaciji Zavoda Celeia Celje in v sodelovanju z Društvom "Raznolikost podeželja", je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja v vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki jih je seveda na prireditvi mogoče tudi kupiti in degustirati. Prireditev je vsako leto pospremljena tudi s skrbno izbranim spremljevalnim programom, primernim za vse generacije obiskovalcev. Družine z otroci se bodo lahko ustavile v kotičku Tetke jeseni, kjer se bodo odvijale ustvarjalne delavnice, v katerih bodo lahko otroci za nekaj trenutkov pustili prosto pot domišljiji in kreativnosti, odkrili ročne spretnosti ter ustvarjali svoje zamisli s slikanjem, risanjem, oblikovanjem in ustvarjanjem na različne materiale. Iz različnih plodov dreves (želodov, kostanjev ...) bodo ustvarjali živalice, ostanki koruze pri ličkanju bodo oblačila za lične gospodične ... in še marsikaj se bo odvijalo.

Nastopile bodo tudi ljudske pevke in godci, ki ustvarjajo v Joškovi bandi, s plesi se bodo predstavili člani Celjske folklorne skupine, obiskovalcem pa bo na voljo tudi izkušnja vožnje s kočijo, ki ponuja nekoliko drugačen pogled na mesto Celje.

V prilogi prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz lanskoletne prireditve

Avtor fotografije: Gregor Katič

Več informacij: Snežana Gabrovec, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si