O-STA

Cisco širi nabor varnosntih rešitev

Novi sistemi in storitve izpolnjujejo zahteve po zmogljivosti, razširljivosti in upravljivosti varovanja integriranih omrežij za prenos podatkov, govora in videa

Cisco Systems, Inc., vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet, je objavil dobavljivost novih požarnih pregrad iz družine Cisco PIX, in sicer PIX 506E in PIX 515E, ki imata bistveno povečane zmogljivosti v primerjavi s popularnima sistemoma PIX 506 in PIX 515. Poleg tega je Cisco najavil še dobavljivost verzije 6.2 programske opreme PIX Firewall Operating System (OS) ter nov varnostni referenčni načrt za Cisco SAFE za IP telefonijo. Omenjene izboljšave zagotavljajo uporabnikom varnostne mehanizme in ustrezno zmogljivost na področju navideznih zasebnih omrežij, ki so potrebni za izgradnjo omrežij naslednje generacije, v katerih se združujejo prenos govora, podatkov in videa.

Nova sistema Cisco pix 506E in 515E ponujata uporabnikom izboljšane zmogljivosti, namenjene predvsem za optimiranje varnosti in zmogljivi izvedbi navideznih zasebnih omrežij. Testiranje v Ciscovih laboratorijih je pokazalo, da imata nova sistema Cisco PIX 506E in 515E precej povečane procesorske zmogljivosti, ki omogočajo za dvainpolkrat večjo prepustnost požarne pregrade kot predhodna. Dodani strojni pospeševalnik za podporo navideznih zasebnih omrežij (VPN) v nekaterih modelih požarne pregrade Cisco PIX 515E omogoča visokozmogljvo funkcionalnost na področju navideznih zasebnih omrežij in hkrati sprošča sistemske vire za opravljanje drugih kritičnih varnostnih funkcij.

S predstavljenimi novimi rešitvami Cisco širi število tehničnih inovacij na področju varnosti in navideznih zasebnih omrežij ter dodatno izpopolnjuje Cisco SAFE – prilagodljiv in dinamičen referenčni načrt za zagotavljanje varnosti in izgradnjo navideznih zasebnih omrežij. Refernečni načrt Cisco SAFE, ki temeji na arhitekturi Cisco AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data), omogoča organizacijam povečanje varnosti, da izkoristijo možnosti e-poslovanja in se uspešno vključijo v konkurenčni boj v internetni ekonomiji.
Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.cisco.com/go/safe.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com

Cisco, Cisco Systems in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovi podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov.