O-STA

Največje in najpomembnejše spremembe DDV do konca letošnjega leta in v prihodnjem letu

Izkušnje kažejo, da so davčni zavezanci ob vsaki novi spremembi na davčnem področju negotovi, saj slednje običajno povzročijo nepredvidene stroške za izobraževanje, administracijo ali celo za dodatne računovodske storitve. Za jesenske spremembe DDV, katerih večji del bo praviloma začel veljati v drugi polovici oktobra letošnjega leta, pa bi lahko rekli, da so za davčne zavezance pozitivne. Omenjeno izhaja že iz osnovnih treh ciljev novele ZDDV-1E, in sicer so to:

  1. izboljšati likvidnosti podjetij, ki imajo neplačane terjatve do podjetij v prislini poravnavi ali do podjetij v stečaju,
  2. zagotoviti popolno avtomatizacijo vseh procesov DDV in
  3. poenostaviti postopek popravljanja podatkov za pretekla obdobja v tekočem DDV-O.


Če želite izvedeti, katere spremembe so najbolj dobrodošle, kaj odpravlja drugi sklop sprememb in katere so posebne določbe popravljanja za nazaj, obiščite specializiran portal DaRa profi. Na njem boste prejeli vse odgovore in spremljali novostih s področja davkov in računovodstva s komentarji, nasveti ter opozorili strokovnjakov. Zagotovite si torej dnevno sveže vsebine s področja davkov in računovodstva. Obiščite portal DaRa profi!